-0.9 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

Časi, ko so imeli v tej hiši pravico nastopati samo nekateri, drugi pa ne, so za nami, je zapisal Urbanija v pismu sodelavcem

Piše: Aleksandra Jug / Nova24tv.si

Direktor Televizije Slovenija Slovenija Uroš Urbanija je na sodelavce, ki se septembra po počitnicah vračajo v vsakodnevne tirnice, naslovil pismo, v katerem jim želi uspešno delo. Iz pisma je jasno razvidno, da direktor ni sovražno nastrojen do zaposlenih na RTV, kar mu nekateri očitajo. Že v prvem odstavku pove, da verjame, da je po vseh peripetijah marsikomu težko prestopiti prag javne hiše.

Toda čas je za spremembe. Spremembe na bolje. Predvsem pa za boljše odnose. Zato ponavljam, kar sem že večkrat rekel: ne bojte se,” sodelavcem piše direktor Televizije Slovenija. Nadaljuje, da je v zadnjem mesecu spoznal izjemno veliko število sodelavcev, ki naredijo vse, da ta hiša javnosti, ponuja vrhunske vsebine. “Narejene vsaj tako dobro, kot jih dela BBC, včasih še bolje. Ker jih delajo tudi s srcem in ponosom, da pripadajo tej hiši,” piše Uroš Urbanija.

Direktor, kot piše, ohranja upanje, da se da delati dobro tudi tam, kjer beležijo profesionalne zdrse. Zaveda se, da javnost javno televizijo, najpogosteje prepozna prav po teh zdrsih. Urbanija poudarja, da so se z njegovim prihodom nekatere prakse za vedno končale: “Ne bojte se, časi, ko se je lahko izvajalo v tej hiši cenzuro, so – upam – za vse le še stvar spomina in opomina na preteklost. Ne bojte se – tudi časi, ko so imeli v tej hiši pravico nastopati samo nekateri, drugi pa ne, so ravno tako za nami. “

Direktor Urbanija poudari tudi, da javna RTV ni zasebna televizija ali celo dedna lastnina. Svoje sodelavce pozove, naj se zavedajo, da so v službi javnosti. Ob tem omeni tudi zavržno prakso blatenja, poniževanja in trpinčenja sodelavcev po družabnih omrežjih: “Ne predstavljam si, kako kdo lahko sedi poleg sodelavca, ki ga je pred tem javno žalil ali zmerjal. S kakšno težavo lahko tak sodelavec, ki ga drugi žali, sploh pride v službo.” Urbanija kot direktor zavzema ničelno toleranco do takšnega obnašanja. Zato so na kolegiju direktorja ustanovili posebno komisijo, na podlagi katere, bodo v takšnih primerih ukrepali.

Vir: Twitter Bojan Požar

Pismo Urbanije je na Twitterju objavil Bojan Požar, v komentarjih pa lahko preberemo, da je ljudem takšen pristop všeč. Vendar bo prav zanimivo spremljati reakcijo novinarjev, ki v javni hiši opravljajo naloge političnih aktivistov. Seveda so prav ti tudi tisti, ki po družabnih omrežjih žalijo svoje sodelavce, stavkajo in delajo vse, da bi medij zrušili. Lažno tudi prikazujejo, da agitirajo v imenu vseh sodelavcev. To seveda ne drži. Veliko je zaposlenih na RTV Slovenija, ki se ne strinjajo s samovoljo teh tiranov.

Urbanija je z nastopom na funkcijo direktorja prevzel resnično težko nalogo. Napovedujejo se histerična nagajanja in podtikanja. Želimo mu vso srečo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine