17.1 C
Ljubljana
nedelja, 28 maja, 2023

Bodo osrednji mediji obsodili nov napad na kristjane in njihovo vero? Pred cerkvijo Marijinega oznanenja na Prešernovem trgu znova kristjanofobno sporočilo!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Na SŠK odločno zavračamo vse oblike nestrpnosti in onečaščanja cerkva ter pozivamo pristojne državne ustanove, da raziščejo okoliščine ter ustrezno ukrepajo,” je povedal tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference dr. Tadej Jakopič. Bodo osrednji mediji ta neposreden napad na kristjane in njihovo vero obsodili?

V Sloveniji smo znova priča žalitve kristjanov. Na Radiu Ognjišče so objavili novico, da je neznanec na fasado lekarne na Prešernovem trgu, v bližini frančiškanske cerkve  Marijinega oznanenja napisal: “Marija je bila brezmadežno posiljena.”

Bodo primere kristjanofobije obsodili tudi politiki  z leve?

vandalizem, cerkveV zadnjih tednih je bilo več podobnih napadov, na katere so se na Slovenski škofovski konferenci takole odzvali: “Na SŠK odločno zavračamo vse oblike nestrpnosti in onečaščanja cerkva ter pozivamo pristojne državne ustanove, da raziščejo okoliščine ter ustrezno ukrepajo,” je povedal tiskovni predstavnik dr. Tadej Jakopič.

Spomnimo na vandalizem, ko je neznanec vrgel balon z barvo na fresko Marijinega oznanjenja na južnem pročelju ljubljanske stolnice, ali pa ko so neznanci novembra popisali fasado cerkve v Trnovem v Ljubljani, decembra pa tudi fasado stolne cerkve v Ljubljani, ter na nestrpne izjave nekaterih politikov.

Vandalizem anarhofeministk na trnovski cerkvi v Ljubljani (foto: A.S.)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine