28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Bliža se četrti shod za čisto pitno vodo, Primc poziva: “Ne dovolimo, da nam Janković zastrupi vodo. Ne gre le za Ljubljano!”

Piše: Ana Horvat (Nova24TV.si)

“Pridite na protest ZA zaščito pitne vode v ponedeljek, 29. 5., ob 14.30 pred ljubljansko mestno hišo. Povabite naprej. Več kot nas bo, prej bo konec gradnje nevarnega in nezakonitega drekovoda čez 90 odstotkov ljubljanske pitne vode. Voda je v naših rokah,” sporoča borec za pravice otrok Aleš Primc.

Ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc vabi na četrti veliki shod “za zaščito čiste pitne vode”. Protest bo potekal v ponedeljek, 29. 5. 2023, ob 14.30, v Ljubljani pred Mestno hišo. Primc ob tem vabi vsakogar, da se dogodku pridruži, saj vsak glas šteje.

Kot je pojasnil, je bilo proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću vloženih že več kazenskih ovadb in z dosedanjimi shodi je bilo doseženega veliko, da pa “nas čaka še glavni cilj, to je zaustavitev gradnje, zato je pomembno, da se v ponedeljek, 29. 5., ob 14.30, ljudje zberejo v čim večjem številu pred ljubljansko mestno hišo. “Vzemite si čas in pridite. Povabite svoje sorodnike in prijatelje! Ne dovolimo Jankoviću, da nam zastrupi vodo! To ni samo problem Ljubljane, ampak cele Slovenije. Če se bo voda lahko zastrupila v Ljubljani, se bo to lahko zgodilo kjerkoli v Sloveniji,” sporoča Primc.

Foto: Twitter

V pozivu na četrti shod za zaščito pitne vode Primc izpostavlja, da čedalje več ljudi nasprotuje gradnji nevarnega, nezakonitega in protiustavnega kanalizacijskega kanala (drekovoda) prek 90 odstotkov pitne vode v Ljubljani. Poleg kmetov, hidrogeologov in drugih strokovnjakov, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Agencije za okolje, zdravnikov itn. so se v zadnjem času proti gradnji izrekli tudi predsednica države, nekdanja ustavna sodnika dr. Tone Jerovšek in Jan Zobec, vrhovna sodnica Barbara Zobec, odvetnik Jože Hribernik ter vrhunski gradbeni strokovnjak dr. Matej Fishinger, zaslužni profesor Fakultete za gradbeništvo in geodezijo idr. Ustanovljena je bila parlamentarna komisija, ki bo preiskovala to nevarno in nezakonito gradnjo.

Protest namenjen tudi podpori kmetom
Primc pri tem opozarja na namere Jankovića in svobodnjakov, ki želijo preprečiti kmetom prihod na ponedeljkov protest, “na seji mestnega sveta 29. 5. hočejo sprejeti odlok, po katerem bi kmete, če bi prišli v Ljubljano s traktorji, kaznovali s 160 evri kazni”, zato je protest namenjen tudi podpori kmetom in njihovi pravici do protestiranja.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine