13 C
Ljubljana
torek, 28 maja, 2024

(AKTUALNO) Upokojence bodo v Bruslju sprejeli visoki predstavniki Evropske komisije in poslanci

Piše: Moja Dolenjska, Sara Kovač (Nova24tv.si)

Po 9. uri je pred Evropskim parlamentom v Bruslju potekala novinarska konferenca, na kateri je Pavel Rupar tako v slovenščini kot angleščini na kratko pojasnil, zakaj je skupina slovenskih upokojencev danes v Bruslju. V Sloveniji vlada in pristojna ministrstva zanje očitno nimajo posluha. “Zaprli so nam vse možnosti za pogovore in več kot 260 tisoč oseb pustili na cedilu,” so kritični. 

Sprejeli in prisluhnili jim bodo nekateri visoki predstavniki Evropske komisije in Evropskega parlamenta, napovedanih je sedem predstavitev. Od slovenskih sta jih sprejela poslanka Romana Tomc in poslanec dr. Milan Zver. Potuhnila pa se je Ljudmila Novak.

Rupar je predstavil slabo socialno stanje več sto tisoč slovenskih upokojenk in upokojencev, na novinarsko vprašanje dopisnice RTV Slovenija pa je pojasnil, da sta se v zadnjih dneh v Sloveniji zgodili še dve stvari, kar bo stanje še dodatno poslabšalo. To so napovedani novi davki. Novinarsko konferenco je tudi prek spleta spremljala množica ljudi, akreditiranih je bilo okoli 15 novinarjev (tudi tujih). Pred parlamentom so zavihrale slovenske zastave.

Spregovorili so o stanju 270 tisoč upokojencev, ki živijo pod pragom revščine, o odnosu Vlade RS do upokojencev ter o poročanju oziroma ignoranci resnice s strani sponzoriranih medijev, blatenju in zaničevanju vodij protestov, ki si za upokojence resnično prizadevajo, je dejal Pavel Rupar in dodal, da bo govora tudi o stanju, ki vlada na javni RTV Slovenija, in lažni prijavi izmišljenega incidenta na zadnjem, petem protestu na novinarko RTV s strani posebno izbranega sindikata RTV.

Rupar je napovedal, da v primeru, če se stanje glede upokojencev v Sloveniji ne bo izboljšalo, upokojenci v Bruslju zagotovo niso zadnjič. Dogajanja v teku dneva bomo spremljali in o tem poročali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine