17 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

Robert Božič: Se bomo Slovenci klanjali “cesarju zla”?

Robert Božič, komentator radia Ognjišče:

“Ne smemo se slepiti, da bolestni Putin, ki zdaj javno pred rusko publiko poveličuje ekspanzionistične podvige ruskega carja Petra Velikega izpred dobrih 300 let in v svoji narcisoidnosti sanja, da se bo s krvavimi pohodi kot veličasten in carski vpisal v zgodovino, te želje goji sam in od včeraj.

Jasno je, da za njim stoji veliko ljudi, ki imajo od tega koristi in vsak na svoj način skrbi, da se vse skupaj tudi uresničuje. Spomnimo se samo dogajanja leta 2008, ko je Rusija priključila Abhazijo in Južno Osetijo, in nato leta 2014, ko je Putin napadel in zavzel Krim in poskrbel, da je Donbas postal vojno žarišče, ki zdaj gori v plamenih uničujoče vojne.

Ljudje drugih narodnosti so iz teh krajev ali odšli ali so in še bodo pobiti. Narodnostna struktura se bo dokončno prevesila v prid Rusije, opustošeni kraji pa bodo kot nalašč za novo kolonizacijo in naravna bogastva bodo spet v ruskih rokah.

Putin vse to označuje za »svoje poslanstvo« in zatrjuje, da Zahod na koncu ne bo imel druge možnosti, kot da sprejme »novo realnost«, za katero zdaj neselektivno ubijajo in vse rušijo pred seboj njegove čete.”

Vir: Radio Ognjišče

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine