17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Peter Jančič: Kakšno korist ima Slovenija v resnici od “svojega” evropskega komisarja

Peter Jančič, urednik Siola:

“Da bi na vrh spravili svoje kadre, so z leve pripravljeni uporabiti vsa sredstva. Tudi vse moči, ki jih imajo v Evropski komisiji. Kamor je prejšnja vlada Marjana Šarca spravila Janeza Lenarčiča.

Njegov kabinet že več tednov zavrača pojasnila, za katera sem jih prosil o tem, zakaj so podprli pogojevanje milijardne finančne pomoči državi. Lenarčič je te dni povedal, da se nikoli in nikjer ni zavzemal za to, da bi Sloveniji “kakorkoli pogojevali, omejevali ali celo odvzemali evropska sredstva”, in dodal, da “prav zaradi tega opozarja na ravnanja vlade, ki bi lahko državo pripeljala v precej neugoden položaj”.

A po neuradnih informacijah iz Evropske komisije je kabinet Lenarčiča v razpravah pred potrditvijo slovenskega načrta za okrevanje podprl zahteve komisarjev za pravosodje Didierja Reyndersa, za vrednote Vere Jourove in za okolje Virginijusa Sinkevičiusa, da bi pred odobritvijo milijard razrešili še nekaj občutljivih političnih vprašanj in določili, na primer, rok za imenovanje delegiranih tožilcev, zagotovili večje državno oglaševanje v medijih opozicije …”

Vir: Siol.net

Zadnje novice

Sorodne vsebine