12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Peter Jančič: Janševi vladi očitajo, da se obrača k vzhodni Evropi – kako je že bilo pod prejšnjo vlado?

Peter Jančič, urednik portala Siol.net:
 

“O očitku, da naj bi šlo za pridruževanje vzhodnemu delu Evrope, veliko pove primerjava z dosežki, ko je vladal Marjan Šarec. Takrat je bila serija sej naše vlade z vlado centralnoevropske Srbije, na obisk v Ljubljano pa je pred dobrim letom, kot zdaj Pompeo, pripotoval znani politik “Centralne Evrope” Sergej Lavrov, sicer zunanji minister Ruske federacije, ki si je pred tem vojaško anketirala Krim. 

Ob Rusih se je takrat, seveda, pojavil Janković, ki je tudi nekdanji šef Mercatorja, ta je bil po padcu druge vlade Janeza Janše naglo prodan v času vlade Alenke Bratušek iz Jankovićeve PS, in to bankrotiranemu hrvaškemu Agrokorju, za katerim so bile ruske banke. 

Pred Lavrovom je v Ljubljano prišel šef ruskega vrhovnega sodišča Vjačeslav Lebedjev, ki ga je na večerjo na Ljubljanski grad z našimi najpomembnejšimi sodniki in tožilci povabil predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič. Rusko sodstvo slovi po nespoštovanju sodb Evropskega sodišča za človekove pravice in preganjanju opozicijskih politikov. Delitev izkušenj s tega področja je bila gotovo koristna. Po uspešnem zapiranju političnih nasprotnikov tudi naše pravosodje slovi še od časov, ko je bil ob razpadanju socializma drugod po Vzhodni Evropi predsednik socialistične republike tukaj še “oče” Stanovnik.”

Vir: Siol

Zadnje novice

Sorodne vsebine