18.5 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Peter Jančič: Hojs je odstopil, ker noče sistema Viktorja Avblja

Peter Jančič, urednik portala Siol.net:
 
“Priča smo bili zadnja leta seriji policijskih preiskav stanovanj in pisarn politikom, denimo Andreju Magajni zaradi domnevnega posnetka dekleta zgoraj brez. Zgodilo se je takoj po tem, ko je zapustil poslansko skupino SD. Javno je bil obtožen pedofilije. Na sodišču pa v celoti oproščen. Bila je tudi preiskava proti šefu komisije za nadzor proračuna Andreju Širclju, ker je vladi preveč gledal pod prste, ali Alenki Bratušek, ko se je znašla v opoziciji po neuspešnem poskusu dokopati se do položaja evropske komisarke. 

Mediji so obsežno poročali o teh preiskavah “barab” med politiki. Ne boste pa našli veliko o tem, da je bil rezultat teh cirkusov popolna ničla. Razen, da so politično diskreditirali te posameznike. 

Nobenih vprašanj tudi ni, ali niso morda v sodstvu, tožilstvu in policiji zlorabili oblasti za to politično obračunavanje. In nobenih sankcij ali sprememb ureditve, ki v takšne norosti vodi.

Kako to, če se dogaja kar naprej, poimenovati drugače kot zlorabo pravosodnih organov in policije za politično obračunavanje?”

Vir: Siol

Zadnje novice

Sorodne vsebine