8.4 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Janez Janša: Pokojni papež Benedikt XVI. je že zdavnaj opozarjal na nevarnost kulturnega marksizma

Janez Janša, predsednik SDS in trikratni predsednik vlade:
“Bil sem na Trgu sv. Petra, ko je kardinal Ratzinger postal papež Benedikt XVI. Še vedno hranim besedilo njegovega nagovora ob umestitvi. Izgovorjene besede so se dotaknile množice, ki je čakala naslednika Janeza Pavla II. Vzbudile so prepričanje, da je Wojtyla dobil dostojnega naslednika. Nit, ki je povezovala njegovo sporočilo, se je glasila: »Vsak med nami je zaželen, ljubljen in zaobsežen v Božjem sporočilu.”
Kmalu zatem sem papeža Benedikta XVI. srečal ob uradnem obisku Svetega sedeža in na daljšem pogovoru me je presenetilo njegovo pristno poznavanje razmer v Sloveniji, predvsem položaja slovenske Cerkve in odprtih vprašanj do države. Razumel je tudi problem nedokončane tranzicije, kar je bila sicer velika redkost pri naših sogovornikih v tujini. Že takrat sem pomislil, da je velika škoda, da nima kakih 20 let manj.
Danes je to obžalovanje še bolj prisotno, saj so njegova opozorila o nevarnostih kulturnega marksizma aktualna kot še nikoli. Živimo čas, ki naravnost kliče po poglobljenem branju njegovih besed.”
Vir: Družina

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine