12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

(IZJAVA DNEVA) Bojan Požar: Ni enostavno, kazenski postopki so namreč najhujši “legalni in zakoniti” pritiski

Piše: P.T.

“Pritiski na novinarje?! Ne vem, kako je z drugimi, moja situacija takšna: tožilstvo (DT) me preganja v primerih ex načelnice GŠ @Slovenskavojska Alenke Ermenc, DT me preganja v zadevi vrhovnega sodnika M. Đorđeviča, sem v 2 kazenskih tožbah zaradi člankov o sumu podkupovanja MB-bankirjev (Arsenovič, Štandeker), sem v kazenski tožbi Andreja Vizjaka, ker naj bi mu moji članki neupravičeno preprečili, da postane nadzornik @TelekomSlo, v minulih 2/3 mesecih dosegel tri nove oprostitve, 2 že pravnomočni, ena še ne. No, to. 

Ni enostavno, kazenski postopki so namreč najhujši “legalni in zakoniti” pritiski, saj gre na tebe država z represivnim aparatom ter neomejenimi finančnimi in drugimi resursi, toda nič ne jamram, nič ne jočem, ker vem, je to del mojega poklica, ki ga opravljam prostovoljno …,” je tvitnil novinar in urednik Požareporta Bojan Požar.

Preberite tudi: Odprto pismo Jožeta Biščaka in Vinka Vasleta uredništvu Politica in novinarki Lili Bayer: Ste trobilo radikalne levice, izvoznik lažnih novic in študijski primer, kako zavajati javnost

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine