7.9 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Igor Ferluga: Viktor Meier, nekdaj znani dopisnik, zagotovo ne bi tako zlahka nasedel propagandi slovenskih medijev kot to počnejo sodobni zahodni novinarji

Igor Ferluga, publicist:

“Blaž Zgaga je dobil novinarsko priznanje za pogum, ogroženo pa je bilo življenje Mira Petka. Priznanje za kaj? Za pisanje? Katero neki pa? Priznanje za pogum in vztrajanje, ker naj bi bil v Sloveniji hudo ogrožen in preganjan, s strani desnice seveda.

Ogrožen on, Blaž Zgaga, ali nemara Miro Petek, ki so ga po seriji raziskovalnih člankov o koruptivnih poslih levih koroških tajkunov dejansko skoraj umorili, evidentne zelo verjetne storilce pa v čudnem sodnem procesu oprostili, potem ko so nekateri osumljencem priskrbeli več kot sumljive alibije, kasneje pa so napredovali znotraj leve politične scene? Kje je nagrada Deutsche Welle za novinarski pogum Miru Petku, ki bi si jo res zaslužil?! Kaj sploh Deutsche Welle ali katerikoli zahodnoevropski demokratični medij ve o njegovem primeru, kjer bi pa dejansko upravičeno pričakovali internacionalizacijo in solidarno stanovsko mednarodno angažiranje?! Nič, seveda. Niti resne, iskrene slovenske solidarnosti ni bilo s prevladujoče napredne stanovske strani.”

(celoten članek si lahko preberete TUKAJ)

Vir: Časnik

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine