15.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Dr. Žiga Turk: Anže Logar je predstavnik nove generacije. Nataša Pirc Musar je predstavnica novega razreda

Dr. Žiga Turk, publicist in nekdanji minister:
 

“Nataša Pirc Musar se je tudi znašla na pravi strani tranzicije, poslovno in politično. Milovan Đilas je zapisal, da je za novi razred značilno, da se v njem prepletajo “zajedavske in upravljavske funkcije”. Menedžerji državnih podjetij, ki v času upravljanja državnega premoženja osebno obogatijo, ustrezajo tej definiciji. In podpirajo kandidatko. Podpira jo Danilu Türk, ki je naredil znaten retorični ovinek, da bi povojne poboje označil za drugorazredno temo. Podpira jo tudi Zoran Janković.

Pirc Musarjeva je bila začudena, če smo ji rekli, da je levičarka. Všeč mi je, da je za EU, za Nato, da trdno podpira Ukrajino … Vsaj glede tega smo lahko brez skrbi. In menda je tudi za kapitalizem. Mladina je napisala, da je za kapitalizem s človeškim obrazom (vir). Kaj je na tem obrazu bolj človeškega kot Logarjevi socialnodemokratski pogledi na družbo v najboljši Pučnikovi tradiciji, sicer ne vem.

Bolj nastaja vtis, da je Nataša Pirc Musar za kapitalizem s partizanskim obrazom. Kaj hočeš lepšega kot zagovarjati revolucijo in uživati sadove tovarišijskega kapitalizma? Ki brez revolucije ne bi bil mogoč. Blagostanje kapitalizma za novi razred, revščina socializma za vse preostale?”

Vir: Siol.net

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine