0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Dr. Peter Štumpf: Sedanja vlada ravna podobno kot nekdaj Savlovo kraljestvo

Dr. Peter Štumpf, murskosoboški škof, podpredsednik SŠK:

“Tudi sedanja vlada je imela vso možnost, da ravna pravično. Ni se izšlo. Spominja na Savlovo kraljestvo, ki se je razsulo zaradi njegove objestnosti in ljubosumja do Božjega izvoljenca in maziljenca Davida. Savel ni zmogel potegniti zavor krivičnosti. /…/ Zapravil je Božjo naklonjenost, blagoslov, varstvo in pomoč. Sedanja vlada na to pomoč nikdar ni računala, saj nanjo nič ne da in je sploh ne potrebuje – vse zmore sama.

Čeprav ne čuti dolžnosti do Boga, ima vendarle dolžnost do pravičnosti, tako kot vsaka druga vlada, ne glede, ali je desna ali leva. Vendar pa je tudi v primeru vernih to etično dolžnost popolnoma poteptala. Grobo je zlorabila svojo oblast za mržnjo in prezir in to celo uzakonila z našo družbeno nekoristnostjo.

Kako pa bo z Božjo naklonjenostjo do nje? Nič drugače kot nekdaj do Savla, le upamo lahko in molimo, da ne bo zopet tekla kri.

Danes se ne moremo več izgovarjati, da je vsega kriv fašizem, nacizem, komunizem in še kakšen totalitarni stvor. Vsak je tukaj in sedaj odgovoren, da se vsakodnevno odloča med tem, kaj je dobro in kaj ni. To je vprašanje tudi osebne in kolektivne odgovornosti, da nujno zopet najdemo in osvobodimo pravičnost, kjer koli je že skrita in zaprta.”

Vir: Radio Ognjišče

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine