17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Dr. Janez Juhant: RTV Slovenija se iz nacionalne vse bolj spreminja v partijsko organizacijo

Dr. Janez Juhant, zaslužni profesor, publicist, o nedavnem glasovanju o odgovornosti generalnega direktorja RTV Slovenija ter o ostalem dogajanju v omenjenem javnem zavodu:
 
“Ne razumem niti Sveta delavcev RTV Slovenija, ki je vse odgovorne in zavzete osebe v hiši postavil v omenjeni posplošen tok delovanja hiše, ki pa ustreza le vplivnim v hiši, delavec pa ostaja nezaščiten, če ne trobi v ta rog; zato niti ne ve, kaj bo z njim v prihodnje, saj je glede na stanje stvari lahko njegova usoda negotova.

A za novinarje se pri nas komaj kdo zares postavi, še najmanj tisti, ki širijo floskule o novinarski svobodi. Pristojni, celo na RTVS, pa delujejo žal pogosto po zelo pristranskih etičnih in medijskih merilih. /…/

Za dodatek še opomba v zvezi s prispevkom TVSLO 2 v soboto, 7. novembra, zvečer o osamosvajanju: RTV se ne strinja s prispevkom o osamosvojitvi! Torej 95 odstotkov udeležencev plebiscita in s tem 88,5 odstotka volilnih upravičencev, ki so bili za svobodno Slovenijo, za RTV-jevce ne pomeni nič; ali ne gre to v smer iz nacionalne v partijsko RTV?”

Vir: Časnik

Zadnje novice

Sorodne vsebine