20.9 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Dr. Bernard Nežmah: Ustanavljanje strank pri nas ni neko spontano dejanje, vse je odvisno od “stricev”…

Dr. Bernard Nežmah, sociolog, publicist in komentator:

“Je pa treba vedeti, da nastajanje strank pri nas ni tako spontano. Seveda vsakdo lahko ustanovi stranko, ampak ene stranke, denimo Šarčeva, dobijo izjemno medijsko pozornost, druge pa je sploh ne dobijo. Tak primer je Dobra država, ki je še kar močna, ampak popolnoma ignorirana. Ta stranka ima vsakih 14 dni kakšno mnenje o aktualnih temah, pa je ne najdete v nobenem mediju.

Potem pa se najde nek Leben, eden najslabših okoljskih ministrov v Sloveniji, ki naj bi ustanavljal neko ekološko stranko. Pod njegovim ministrovanjem so denimo mirno kopali kanalizacijo nad ljubljanskim vodnim zajetjem. Še preden je stranko ustanovil, že ima velike članke v časopisu. Dobovšek ne dobi takih. Mediji ene gradijo, druge pa torpedirajo.

Zanimivo pa bo videti, ali je antijanša pol voden iz ene ali več točk. Če je iz ene, lahko pričakujemo precej racionalni premislek, kaj ustvariti. Če pa je teh točk odločanja več, se utegne zaplesti. V tem primeru se utegnejo glasovi razdrobiti in dobili bomo popolnoma drugačen rezultat.”

Vir: Domovina.je

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine