24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Dr. Andrej Fink: Zanimivo je bilo ves čas prenosa gledati in se nehote spominjati pri nas tako kokodakanega in nepravilno ponavljanega “načela” ločenosti Cerkve od države

Dr. Andrej Fink, pravnik, politolog in profesor:

“Malokdaj slovenski človek, živeč v 21. stoletju, lahko vidi in sliši to, kar je lahko ob tem kronanju /Karla III./. Pol stoletja je živel v vsiljenem ateističnem ambientu, ko je bila vera absolutno izrinjena iz javnega prostora in se je ohranjala v najbolj striktni zasebnosti. Po demokratizaciji je pa mnogo tega duha in kulture še ostalo in je venomer, upravičeno ali ne, deležna sistematičnih medijskih diskreditacij.

Zanimivo je bilo ves čas prenosa gledati in se nehote spominjati pri nas tako kokodakanega in nepravilno ponavljanega “načela” ločenosti Cerkve od države. Za božjo voljo! Pri kronanju sta ves čas bili navzoči obe skupaj, država (kraljestvo) in cerkev (anglikanska). Poleg tega je britanski kralj najvišji voditelj Anglikanske cerkve. Nihče si zaradi tega ni trgal oblačil. Ali so v Združenem Kraljestvu res tako nazadnjaški in bi jih morali mi v tem oziru kaj naučiti?”

Vir: Časnik.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine