23.9 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Bojan Požar: Premier Golob je brez moči, ostane mu le še maščevalnost

Bojan Požar, komentator, novinar in urednik:

“Da je zamenjava /dosedanje predsednice uprave Petrola/ Drobne Popovičeve, ki je uradno odstopila sama, sporazumno /…/ res šla mimo Goloba, potrjuje tudi zahteva Slovenskega državnega holdinga, ki zdaj od nadzornega sveta Petrola zahteva “dodatna pojasnila” o kadrovski zamenjavi na vrhu Petrola. No, da je ta zahteva SDH prišla 30. novembra, torej na isti dan, ko je vlada Petrolu (in drugim naftnim trgovcem) znižala marže, definitivno potrjuje, da je šlo za tudi časovno usklajeno (p)osebno operacijo predsednika vlade.

Na SDH so že naslednji dan po zamenjavi Nade Drobne Popovič neuradno razlagali, da oni (SDH) pri tem nimajo nič. Vse to seveda tudi dokazuje, da Golob nima več praktično nobene realne politične moči, lahko pa, prek sklepov vlade ali zlorabljenih državnih inštitucij, deluje izrazito maščevalno.”

Vir: Požareport

Opomba: Kot je znano, je bila Nada Drobne Popovič dejansko razrešena s položaja mimo volje premierja Goloba, slednji pa se je Petrolu maščeval z znižanjem marž, zaradi česar mu grozi postopek na KPK. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine