18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Zveza borcev Savsko naselje ob sreči v letu 2022 želi še smrtno obsodbo podpornikom Janeza Janše

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

Zveza borcev oziroma njena podružnica v Savskem naselju nadaljuje povojno morilsko tradicijo. Celo za praznike seje “smrt”. Namesto “Blagoslovljen” ali “Vesel Božič” sporoča “Smrt janšizmu!”. Pri tem gre še za eno izmed groženj politiku in več kot 200 tisoč volivcem, ki jih tožilstvo ni preganjalo. Predsednik borčevske podružnice ni nihče drug kot Janez Stariha, znan po številnih sovražnih izjavah.

Zapis Zveze borcev jasno kaže na to, da nikakor niso zmožni preseči revolucionarnega sovraštva, ob tem pa zlorabljajo celo božično drevo, ki je simbol življenja. Radio Ognjišče: “Božično drevo je simbol življenja in upanja, ki je povsod po svetu okrašen z okraski in lučmi. Okraski kažejo na pomen Jezusovega rojstva.”

ZZB NOB s tem dokazuje, da je v samem bistvu negacija življenja in dobrega, da teži k ubijanju in uničevanju itd. Še manj tako sovražno “voščilo” državljanom preseneča, ker je predsednik odbora Savsko naselje nihče drug kot kontroverzni levičarski skrajnež Janez Stariha. Ta si je nabral že celo kartoteko skrajno zavržnih in do drugače mislečih sovražnih izjav, ki imajo vse elemente sovražnega govora. Zgodovina Starihine politične opcije je bila namreč krvava in skrajnež bi jo zopet obujal na najbolj grozovit način.

Novoletno voščilo ZZB Savsko naselje. (Foto: Facebook)

Podpornik ZZB NOB in kolesariata je tudi Milan Kučan
Je pa tudi mogoče, da gre za “Zvezo norcev”, če si sposodimo besede nekoga drugega. V takšnem primeru “naj jim Bog odpusti, saj ne vedo, kaj pišejo”, kot bi dejal Kristus. Povedno je še, da v voščilu uporabljajo simboliko petkovih politkolesarjev. S tem pa zvesto sledijo zadnjemu partijskemu šefu Milanu Kučanu, ki se tudi sam rad udeležuje tovrstnih anarhističnih mitingov.

Mestni svetnik MOL in predsednik ZZB NOB Savsko naselje Janez Stariha je preko socialnih omrežij napadal številne poslance desnice, prizanesel ni niti najuspešnejši slovenski smučarki Tini Maze. (Foto: FB/Instagram Tina Maze)

Tako organizacija “klenih borcev” vse bolj postaja grupacija po vojni rojenih, pomehkuženih kruhoborcev, tudi takšnih, ki družinske borčevske pokojnine prejemajo že pri rosnih 22 letih. No, potemtakem je zadeva bolj razumljiva.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine