3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Zveza borcev izdala pisni ukaz: Volite Zorana Jankovića!; Janša: Ko sla po oblasti združi skrb za privilegije, zločinsko tradicijo,…

Dober teden pred lokalnimi volitvami, ki bodo prihodnjo nedeljo, 18. novembra, je komunistična Zveza združenj borcev za vrednote NOB (pričakovano) izdala pisni ukaz, naj se v Ljubljani za župana voli Zorana Jankovića pa tudi vse njegove liste za člane ljubljanskega mestnega sveta in četrtnih skupnosti, poroča Požareport (TUKAJ).

Pisni ukaz je podpisala Julijana Žibert, predsednica ZZB za vrednote NOB Ljubljana, sicer pa dolgoletna zvesta Jankovićeva podpornica. 

(Slika: Požareport)

Janez Janša: Ko sla po oblasti združi skrb za privilegije, …

Na twitt Bojana Požarja, ki je zgornji dekret komunistične Zveze borcev prvi objavil, se je odzval tudi predsednik SDS Janez Janša, kjer je zajel bistvo, kaj povezuje Jankovića in Zvezo borcev: “Ko sla po oblasti združi skrb za privilegije, zločinsko dediščino, ravbarsko tradicijo, podcenjevalen odnos do žensk, rasističen pristop do pomorjenih Romov, klientelizem, prvorazrednost in “de, de” subkulturo. Vse skupaj simbolno poosebljeno v dvojcu Janković&Turnšek.”

Preberite tudi: Bela hiša ob Nacionalnem Dnevu žrtev komunizma: Boljševiška revolucija je povzročila desetletja zatiranja

Spomnimo. Komunistična ZZB NOB Slovenije vrti milijone evrov dotacij davkoplačevalskega denarja. Erar namreč ne laže. Komunistična ZZB NOB Slovenije je od leta 2003 do danes prejela kar 8.385.949,58 evrov davkoplačevalskega denarja.

 

In kdo so plačniki, ki obilno financirajo komunistično ostalino?

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti jim je izplačala neverjetnih 6.207.177,53 evra, ministrstvo za obrambo republike Slovenije pa 1.892.556,84 evra.

VSE PLAČNIKE ZZB NOB SI LAHKO OGLEDATE TUKAJ.

In kaj počnejo borci s tem denarjem? Verjetno plačujejo tudi »terence in aktiviste«, kot jih imenuje Mitja Klavora, ki jih vpokličejo »na delo« za potrebe ohranjanja režima. 

Kaj si ob tem mislijo drugorazredni upokojenci, ki se s skromno pokojnino prebijajo iz meseca v mesec, si lahko le mislimo.

Preberite tudi: Ob silnih milijonih davkoplačevalskega denarja samooklicanim borcem, so nagrobniki padlih partizanov na Žalah že davno vidno odveč

Zadnje novice

Sorodne vsebine