15.1 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Župan Janković začutil priložnost, da lahko njegova družina pod Golobovo vlado še naprej nekaznovano bogati

Piše: Peter Truden (Nova24tv)

Napoved Zorana Jankovića, da se bo potegoval za nov mandat župana Ljubljane, je skrb zbujajoča za slovensko demokracijo, pravno državo in javne finance. Sodno najbolj zaščiten predstavnik levice se očitno počuti dovolj varno, da bo še naprej reševal družinsko ekonomijo, vezano na posle ljubljanske občine. 

Ljubljanski župan Zoran Janković se bo na jesenskih lokalnih volitvah potegoval za nov mandat na čelu prestolnice. “Biti župan Ljubljane je lepo,” je dejal na današnji slavnostni seji mestnega sveta ob občinskem prazniku in pohvalil svojo ekipo. Nanizal je že realizirane projekte in napovedal nove, pri tem pa poudaril pomen sodelovanja z državo. Veselja ob prihodu nove leve vlade ni skrival, ko je nizal laži o nespoštovanju pravosodja in napadih na svobodne medije s strani Janševe vlade.

Tako neodvisno pravosodje, ki večkrat oprosti nekdanjega šefa državnega Mercatorja in župana Ljubljane, ob tako očitnih kaznivih dejanjih in družinskemu imperiju odpiše 45 milijonov evrov dolgov, je res vredno ohranitve. Da si na nasprotni strani kot Janez Janša in imaš zagotovljeno vso potrebno imuniteto, je cilj, ki ga je vzporedni mehanizem globoke države dosegel z zmago na volitvah. Zato se je Jankoviću tako zelo kamen odvalil od srca in je Roberta Goloba razglasil celo za najboljšega poznavalca energetike v Evropi.

Ti fantje bodo še veliko poslov skupaj obrnili in nič se jim ne bo zgodilo
Ta samozavest je županu Jankoviću dala ponovno upanje, da lahko v še enem županskem mandatu, ob mandatu leve vlade Roberta Goloba, dodobra napolni žepe družinske ekonomije. Zoran je namreč že star, njegova sinova Jure in Damijan pa preveč nesposobna, da bi uspela poslovno preživeti in hkrati živeti na visoki nogi. Ker se boji za njuno prihodnost, mora pred koncem svojega življenja narediti vse, da bodo mercedesi in jahte še naprej del življenjskega standarda družine Janković.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine