4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 marca, 2023

Zoran Stevanović vabi v skupine, kjer kličejo po umoru premiera in grozijo z giljotino ter padanjem glav

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Za širjenje našega glasu in ideje o svobodni Sloveniji bomo potrebovali tudi vašo pomoč. Večina vas je že opazila medijsko blokado, ki smo je deležni, zato vas tokrat prosimo, da med znance, prijatelje, družino delite naslednje povezave,” pozivajo iz stranke Resnica. In našteli, kje vse so skupine, kjer se aktivno vključujejo. Pozorni pa moramo biti, kaj vse se dogaja v teh skupinah. Od pozivov k umoru predsednika vlade Janeza Janše do pozivov k tožbi vseh tistih, ki podpirajo obvezno cepljenje. Nedavno so grozili tudi z giljotino in padanjem glav.

Zoran Stevanović, vodja protestnikov in stranke Resnica, meni, da doživlja medijsko blokado, to je povedal v eni izmed naštetih skupin. Rekel je, da ima njegova stranka podoben rezultat kot stranka SDS, katere predsednik je Janez Janša, le da ga ankete ne zaznajo in da ima celo informacije iz RTV-ja, da je o njih prepovedano pisati. Zato očitno tako nasilno in agresivno nastopajo v svojih skupinah.

Spomnimo, kaj vse se tam dogaja. “Prve glave že padajo pri sosedih, tako se bo tudi pri nas začelo, ker se še samo z nohti držijo,” si sporočajo v Telegramu Resni.ca in pred protestom objavljajo posnetke giljotine. Nekateri izmed komentatorjev sicer menijo, da se to ne bi dobro končalo, saj bi bili obsojeni poskusa umora, če bi giljotino postavili pred vrata parlamenta. Ja, zgled za protestnike je sedaj Gvatemala, kjer so pred kakšnim letom vdrli v tamkajšnji Kongres in ga tudi zakurili.

Foto: posnetek zaslona

Na aplikaciji Telegram, kjer se namreč pogovarjajo podporniki stranke Resnica, nemalokrat načrtujejo udar. Izmenjevali so si že domači naslov predsednika vlade Janeza Janše in ob tem pisali grozljive vsebine, tudi grožnje s smrtjo. “Oni bodo slišali proteste le, ko bodo privezani na sramotilni kol, kjer bodo moral imeti stražarje, da jih ne bodo ubili ljudje, ki se zavedajo, da bodo kmalu umrli zaradi cepiva; ki so izgubili starše in otroke.” Še huje pa je, da se ob vsem tem pojavljajo domači naslovi politikov, tudi naslov predsednika vlade.

Nazadnje pa so v Telegram skupini celo pozivali k tožbi vseh strokovnih skupin, ki podpirajo obvezno cepljenje. Vložili so namreč kazensko ovadbo za “vse odgovorne v vsem treh strokovnih skupinah, ki podpirajo obvezno cepljenje“. In sicer Svetovalno skupino za covid, Strokovni svet UKCL in Slovensko zdravniško društvo. Pozvali pa so tudi posameznike, da se jim k tožbi priključijo. Stevanović gre prek trupel s takšnimi pozivi in pozivi k novim protestom

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine