10.7 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Zoran Stevanović in ekipa, kljub 2145 novim okužbam in hospitaliziranim triletnikom, danes vnovič pozivajo na protest proti epidemiološkim ukrepom

Piše: Nina Žoher (Nova24tv)

“Čudovito jutro, ki diši po svobodi. Rožljanje verig se ob sredah ne sliši. Nocoj spet prižgimo dan! Se vidimo!,” sporoča stranka Resni.ca, katere predsednik je Zoran Stevanović. Več kot očitno je, da je Stevanoviću prav malo mar, da je epidemiološka slika iz dneva v dan slabša. Potem ko smo včeraj poročali kar o 1669 okužbah z novim koronavirusom, je danes situacija še slabša. Iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so namreč sporočili, da je bilo v torek potrjenih 2145 okužb z novim koronavirusom. Skupno število hospitaliziranih bolnikov je 427, najmlajši ima tri leta. V intenzivni negi je 122 oseb, najmlajši ima 35 let.

V torek smo tako zabeležili najvišje število potrjenih okužb od 12. januarja, ko smo zabeležili 2104 okužb. Delež pozitivnih testov je v torek znašal 29,1 odstotka, NIJZ pa ocenjuje, da imamo v državi že 14.029 aktivnih okužb.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je po poročanju STA dvignilo na 1198, kar je 131 več kot dan prej. V zadnjih 14 dneh so potrdili 664 okužb na 100 tisoč prebivalcev, kar je 47 več kot dan prej. V primerjavi z dnevom prej beležimo porast hospitaliziranih. Iz 421 hospitaliziranih je namreč število naraslo na 427. 122 covidnih bolnikov je takih, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje. Da trenutna situacija ni zavidljiva, priča primerjava z lanskim letom, ko smo v tem času beležili manj kot 100 okužb dnevno.

Vir: NIJZ

Če so petkovi protestniki lani vsaj v času, ko je bila epidemiološka situacija najhujša, za nekaj časa prekinili protestniške aktivnosti, je tokrat situacija povsem drugačna. Tako Stevanovićevi kot tudi petkovi politkolesarji se namreč ne zmenijo za to, da s svojimi aktivnostmi pripomorejo k poslabšanju epidemiološke slike. Na protestih, ki so neprijavljeni in nasilni, se namreč ne nosi zaščitnih mask. Ravno tako se “miroljubni” protestniki požvižgajo na ohranjanje primerne socialne distance.

foto: STA

Stevanović se ne zmeni za slabo epidemiološko sliko
Zoran Stevanović je v torek na Facebooku stranke Resni.ca objavil video, s katerim poziva na neprijavljene proteste. V svojem pozivu je zatrdil, kako naj bi nas režim pripravljal na novo osamitev. “Še hujšo segregacijo in diskriminacijo. Še večjo torturo. Pelje nas v krizo neslutenih razsežnosti! Na nas je, ali jim bomo dovolili to. Na nas je, ali se bomo obranili. Na nas je, ali bomo zagotovili prihodnost našim otrokom in vnukom. Zmanjkuje nam časa! Moč in svoboda ljudstvu!”, sporoča.

Ob 15. uri nas tako navkljub slabi epidemiološki sliki čakajo protesti. Le upamo lahko, da ne bo število okužb na račun tega naraslo v višave, kar bo zdravstveni sistem le stežka obvladoval. Konec koncev je še vedno veliko drugih bolezni in bolnikov, ki potrebujejo zdravljenje, to pa trpi ravno na račun neodgovornega obnašanja nekaterih. Skrb za javno zdravje bi moralo biti pred lastnimi politikantskimi interesi.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine