10.7 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

Zoran Janković čedalje bolj izgublja živce. Ne samo, da grozi nasprotnikom komunizma, javno je napadel tudi opozicijsko mestno svetnico

Konec prejšnjega tedna smo na spletni strani Demokracije pisali, da bi se v volilno tekmo na državnem nivoju utegnil spustiti tudi ljubljanski župan Zoran Janković s svojo Pozitivno Slovenijo. Ki je naredila pot od zmagovalca volitev leta 2011 do statusa izvenparlamentarne stranke tri leta kasneje.

 

Da Janković očitno misli resno in da se je odločil, da raje poseže v volilno telo Levice ter SD, se je v zadnjem času lotil izrazito ideoloških podvigov. Ne samo, da je v svojem pismu zelo ostro napadel nasprotnike razvpitega koncerta Svetlane Makarovič »Nosil bom rdečo zvezdo« ter jim celo grozil z represijo, pač pa je dal tudi ukaz o ponovni postavitvi jamborov z rdečo zvezdo. Ni povsem jasno, s kakšnim motivom to počne – gre za namerno ustvarjanje polarizacije pred volitvami ali morda celo za nastavljanje pasti pomladni strani, da bi se slednja ujela v ideološke debate in na volitvah zaradi tega pogorela. Druga možnost je celo zelo verjetna, saj po mnenju naših virov Janković igra vlogo koristnega idiota, saj se zaveda, da v parlament ne bo več prišel, lahko pa tranzicijski levici olajša pot do nove zmage na volitvah.

A nekatera znamenja kažejo na to, da je ljubljanski župan v zadnjem času zelo nervozen, kar je prejšnji teden razkrila tudi ljubljanska mestna svetnica iz SDS Mojca Škrinjar. Slednja je namreč postavila vprašanje, kako si upa Ljubljana kandidirati za evropsko prestolnico kulture, »ko nam pred očmi razpada Plečnikov stadion«. »Boste sploh lahko uredili stadion do leta 2025?« To vprašanje je Jankoviću dvignilo pritisk in je hotel Škrinjarjevo kar napoditi iz dvorane.

Je morda ta nervoza Zorana Jankovića dokaz, da bi bil v primeru zamenjave oblasti procesiran na sodišču in da bi bilo konec njegovega ribarjenja v kalnem v zvezi z osebnimi stečaji podjetij, ki so v lasti tako njega kot njegovih dveh sinov? Namreč, Jankovićeve dolgove financiramo davkoplačevalci. Bo tudi v prihodnje tako?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine