24.5 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

ZNP: “V Združenju novinarjev in publicistov ostro obsojamo grožnje s smrtjo generalnemu direktorju RTV Slovenija Andreju Grahu Whatmoughu”

Piše: C. R.

Na ponedeljkovem shodu dela novinarjev RTV Slovenija 20. junija 2022 je bilo med drugim videti tudi grožnje s smrtjo generalnemu direktorju RTV Slovenija Andreju Grahu Whatmoughu, kjer so udeleženci shoda posredno pozivali k nasilju. V Združenju novinarjev in publicistov so grožnje s smrtjo ostro obsodili.

V Združenju novinarjev in publicistov ostro obsojamo grožnje s smrtjo generalnemu direktorju RTV Slovenija Andreju Grahu Whatmoughu. Do teh je prišlo na ponedeljkovem shodu dela novinarjev RTV Slovenija pred državnim zborom, kjer je bilo med drugim mogoče opaziti transparent, ki je posredno pozival k obešanju Grah Whatmougha.Novinarji RTV Slovenija imajo pravico izraziti svoje nestrinjanje z vodenjem RTV Slovenija, nikakor pa na takšne shode ne sodijo transparenti, ki pozivajo k nasilju in ubojem. Od odgovornih na policiji in tožilstvo pričakujemo, da bodo zoper odgovorne ukrepali, stavkajoče novinarje na RTV Slovenija pa, da se bodo od takšnih dejanj jasno distancirali.V ZNP smo sicer še naprej mnenja, da je stavka na RTV Slovenija predvsem politično motivirana in služi predvsem kot podpora novi vladi Roberta Goloba, da predčasno zamenja vodstvo RTV Slovenija in na njegovo mesto nastavi njej všečne in lojalne ljudi. Vodstvo RTV Slovenija ima tako zakonsko kot legitimno pravico, da na RTV Slovenija izpelje nekatere spremembe, na katere smo tudi v ZNP v zadnjih letih opozarjali, da so nujno potrebne.Upravni odbor ZNP, 23. 6. 2022

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine