12.7 C
Ljubljana
sreda, 4 oktobra, 2023

Znane kandidatke in kandidati SDS na volitvah za Državni zbor RS

Svet Slovenske demokratske stranke je v ponedeljek, 23. aprila, na tajnem glasovanju potrdil kandidatne liste za poslanke in poslance v vseh osmih volilnih enotah. Na listi SDS je 88 posameznikov in posameznic od sicer evidentiranih preko 200 kandidatov in kandidatk. Na listi je 39 žensk.

11 kandidatov je mlajših od 35 let, najmlajši kandidat pa je rojen leta 1996. Po izobrazbeni strukturi lista SDS ponuja 4 doktorje znanosti in 13 magistrov znanosti. Veseli smo, da so na kandidatni listi vsi poslanke in poslanci, ki so tudi v iztekajočem se mandatu kompetentno ter v korist in blaginjo vseh državljank in državljanov opravljali zaupano jim nalogo.

Kandidatke in kandidate SDS druži prizadevanje za skupno dobro, za blaginjo in varnost slovenskih državljanov. Slovenske države brez slovenskega naroda ni, zato bodo slovenska tradicija, jezik in kultura vedno v središču naših programov. Odpravili bodo “prvorazrednost”, povsod uvedli enaka merila za vse ter odpravili neupravičene privilegije lažnih elit. Slovenijo bodo decentralizirali, okrepili lokalno samoupravo ter pomagali razvojno ogroženim regijam, mestom in občinam. Slovenec bo enakopraven ter enakovreden drugim Evropejcem po znanju, vrednotah, veščinah in zaslužku.

Seznam kandidatk in kandidatov za poslance in poslanke na listi SDS najdete tu.

Na osrednji konvenciji Slovenske demokratske stranke, ki bo 11. maja 2018 v Celju, se bodo predstavili vsi kandidatke in kandidati SDS.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine