14.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 aprila, 2024

Zmaga Salvinija! Ni se uklonil Bruslju, 629 ilegalnih migrantov sprejela Španija. Sporočilo Italije je jasno: Da se, če se hoče!

Italijanski notranji minister Matteo Salvini, predsednik domoljubne Lige, je nocoj razglasil zmago. Kljub pritiskom iz Bruslja in sedeža OZN se ni uklonil in ni želel, da na italijanska tla stopi 629 ilegalnih migrantov, ki jih je na staro celino v reševalni ladji Aquarius tihotapila nemška samooklicana humanitarna organizacija SOS Mediterranee, kjer večinoma delajo skrajni levičarski aktivisti. Ilegalce bo zdaj sprejela Španija.

Poročali smo (TUKAJ), da Matteo Salvini ni dovolil, da ladja zapluje v katero izmed italijanskih pristanišč. Ladje ni želela sprejeti niti Malta. Vsi so pričakovali, da se bo nova italijanska vlada uklonila zahtevam tujine, a so se zmotili. Zdaj jih bo sprejela Španija.

»Prva zmaga na morju. Sedaj nekdo upa reči ne!« je popoldne zadevo komentiral Salvini in poudaril, da ta ladja še zdaleč ni edina, ki bi želela svoje migrante pripeljati na italijansko ozemlje. »Takšna je tudi Sea Watch 3 z nemškimi koreninami, ki pluje pod nizozemsko zastavo. Na obalah Libije je že vkrcala veliko število migrantov, ki jih sedaj hoče pripeljati v Italijo. A Italija je nehala ponižno kimati in ubogati.«

A to ni edini ukrep, ki ga je oziroma ga bo sprejel Salvini. Napoveduje, da bodo prosilci za azil v Italiji odslej imeli omejeno gibanje, kar pomeni, da se bo posledično zmanjšalo tudi število posilstev, umorov, ropov in nadlegovanj. Nevarno je le, da se utegnejo ilegalci iz Italije preseliti v do njih prijazno Slovenijo.

Sicer je Italija na pomoč v boju proti ilegalcem pozvala tudi Nato (TUKAJ).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine