9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Zloraba otroka? Poglejte, kaj je objavil šef policijskega sindikata Kristijan Mlekuš, ki ga daje nostalgija po nekdanji SFRJ

Piše: C. R.

Na socialnem omrežju Twitter se je pojavila fotografija predsednika Sindikata policistov Slovenije Kristijana Mlekuša v družbi svojega otroka, katerega zlorablja za izkazovanje politične naklonjenosti časom partijske milice. Gre za sramotenje modre barve in nima nikakršne povezave s Policijo oz. policisti, katere Mlekuš sicer predstavlja, menijo uporabniki Twitterja. Na fotografiji ima namreč Mlekušev otrok nadeto modro čepico, na njej pa se bohoti rdeča zvezda.

Oglasil se je minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je potezo predsednika Sindikata policistov Slovenije označil za sramotno. “Še bolj sprevrženo kot sodnice pred časom. One so imele vsaj toliko korajže, da so si same nedele rdečo zvezdo. On izkorišča otroka. Matjaž Nemec in ponosni naslednik komunistov Marko Koprivc sta zagotovo ponosna,” je na Twitterju zapisal Hojs.

Kristijan Mlekuš je sicer v stalnih sporih z vlado Janeza Janše. Svoje sindikalne tehnike je pokazal že v času Šarčeve vlade, ko so njegovi policisti stavkali več mesecev zaradi povišanja svojih plač. V preteklosti pa so zahtevali novo neprebojne varnostne jopiče. Država jim je opremo zagotovila, a so zopet našli novi razlog, da so varnostni jopiči pretežki za nošenje.

Po nastopu Janševe vlade je Mlekuš najprej na glas govoril o neustreznih zaščitnih maskah za policiste, pozneje je nasprotoval aktivaciji 37a. člena, s katerim bi slovenska vojska dobila dodatna pooblastila za pomoč policistov pri varovanju južne meje s Hrvaško. Pozneje je napovedal tudi več stavk proti vladi, kljub temu, da se drugi policijski sindikat njegovim akcijam ni pridružil. Nazadnje je Mlekuš v imenu svojega sindikata nasprotoval strožji uvedbi PCT pogojev v državni upravi in vložil ustavno presojo odloka na ustavno sodišče.

Hojs in Mlekuš sta si bila v laseh tudi ob poskusu sprejema strožje zakonodaje, po kateri bi policisti kaznovali verbalne napade na poslance in druge visoke politične predstavnike. Krivda za to, da so policisti mirno gledali, kako se pljuva po poslancih, po Mlekuševih besedah sicer leži na plečih ministra Aleša Hojsa in generalnega direktorja Policije dr. Antona Olaja, ker da imaCenter za varovanje (CVZ) pristojnost za varovanje območja parlamenta, Trg republike pa je pristojnost PU Ljubljana – po njegovih besedah je imel notranji minister možnost, da razširi območje varovanja.

Dr. Anton Olaj, generalni direktor policije. (foto: posnetek zaslona)

Hojs se je takrat razhudil in se razpisal na Twitterju: “Po tem, ko so napadali in pljuvali poslance, so policisti tam stali, opazovali in o tem obvestili direktorja ali kako? In on naj bi po tem naročil oceno tveganja, da bi vi vedeli kako ukrepati! Halo?! Ne glede na kodeks je očitno, da vam nekaj koleščkov manjka. Kot rečeno: delat začnite!“ Mlekuš je odreagiral tako, da se je njegov sindikat s pismom obrnil na generalnega direktorja policije Olaja in od njega zahteval, da sproži sankcije proti notranjemu ministru, česar Olaj ni storil.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine