2.2 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Zlatan Čordić – Zlatko ujet na laži!

Zlatan Čordić, v slovenski pop kulturi znan kot “raper Zlatko”, je posnel svoj krajši film, v katerem s pomočjo določenih dramaturških in avdio – vizualnih učinkov razlaga, zakaj protestira. Večji del filma je namenjen njegovi osebni predstavitvi in predstavitvi njegovega “humanističnega pogleda na svet”, ki se ga ne bi sramovala nobena “misica”, v tistih delih filma, v katerih je dejansko skušal razlagati, pa je pokazal, da o politiki ve manj kot povprečni gimnazijec in – že naslednji dan so ga dobili na laži.

 

Zlatan Čordič – Zlatko je v slovenski pop kulturi znan kot “kušl raper”, raper, ki repa o “lepih, a puhlih stvareh”. O takšnih stvareh, o katerih bi govorila povprečna misica, če bi ji postavili vprašanje o “politiki”. Tudi film, ki ga je objavil, v katerem skuša povedati, da ni “ne lev, ne desen”, obenem pa skuša politiko prikazati kot boj med dobrim in zlim, kjer je on glasnik dobrega, Nova24TV in predsednik vlade Janez Janša pa zlega, kjer za Novo24TV govori, da ni neodvisna, druge medije, npr. nacionalko, pa ad nauseam dojema kot neodvisne, ni nič kaj drugačen.

Večina Zlatkovega filma je neužitna za um, ki si želi malo večjega izziva od progresivno – liberalnih puhlic o politiki, življenju, religiji. V njem izkazuje, da na teh protestih vsaj deloma tudi sodeluje, ker o politiki nima pojma. Rad bi zvenel modro, pa bere citate Dostojevskega in se sklicuje na Cankarja, dojemaje ga kot nekaj povsem ezoteričnega, neodvisnega od zgodovinskega konteksta.

VEČ TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine