20.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 julija, 2024

Zlatan Čordić na Facebooku zbira finančno pomoč za sodne stroške!

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Zlatko še vedno ni dobil, s strani policije, nazaj svojega mobitela in zaradi tega ne upravlja s svojimi kanali oziroma se vam ne more direktno javljati,” je na Facebooku sporočil prijatelj kontroverznega pevca in enega od neformalnih vodij agresivnih protestov Zlatana Čordića – Denis Striković, ki v zapisu na družbenem omrežju prosjači za denar za pravne stroške Zlatka. 

Nesrečni pevec Zlatan Čordić – Zlatko nadaljuje svojo tragikomedijo, potem ko smo v več kot letu dni videli že vse živo. Bili smo priča njegovim javnim izpadom, hujskanju k protestom, uporu demokratično postavljeni oblasti, prerekanjem s policijo, pobegom pred policijo, njegovim pridržanjem, javnemu nadlegovanju dostojnih državljanov, eskapadam z velikim lesenim križem pred parlamentom (oponašanje Jezusa na križevem potu), nadlegovanju uslužbencev, ki preverjajo pogoje PCT, vdiranju na javne kraje brez zaščitne maske in pogoja PCT, vulgarnemu javnemu zmerjanju državnikov na politkolesarskih mitingih.

Priča smo bili tudi grožnjam uslužbenki na kulturnem ministrstvu, javnemu lobiranju za projekte levice (zbiranje podpisov za referendum glede financiranja vojske), fizičnim napadom na snemalce medijskih hiš, motenju državnih proslav, nadlegovanju harmonikašev in rednemu kršenju zakonodaje itd., kot kaže, še vedno ne bomo dočakali epiloga te tragikomedije. Ker mu je policija v času nedavnega pridržanja menda zasegla mobilni telefon, tokrat prek prijatelja “fehta” donacije ter posredno obljublja nadaljevanje “kriminalke”. Kot se zdi, mu zaradi epidemioloških razmer, ki so prinesle razumljive omejitve na področju kulturnega ustvarjanja, krvavo primanjkuje pozornosti javnosti.

Pevec Zlatan Čordić – Zlatko “fehta” za denar na Facebooku. (foto: facebook)

Zlatkov prijatelj Denis Striković v svojem sporočilu na Facebooku, Zlatka poskuša prikazati kot “žrtev” “represije”: “Zlatko še vedno ni dobil s strani policije nazaj svojega mobitela in zaradi tega ne upravlja s svojimi kanali oziroma se vam ne more direktno javljati.” Zlatko, njegovi prijatelji in še posebej njegovi sovražniki se dobro zavedajo dejstva, da na ulicah ne bi bilo protestov, če bi vlada delala tisto, kar je prav.

Tisoče in tisoče ljudi lahko na ulice pripelje samo nepravično in protipravno obnašanje vladajočih. Ne more jih pripeljati glasbenik in niti predsednik vlade ali pa minister za notranje zadeve, lahko pa jih pripeljejo zgrešene odločitve predsednika vlade in ministra za notranje zadeve. Zadeva je zelo resna. “Kot vidite, borba za svobodo še vedno traja, to za seboj povleče žal tudi pravne stroške in vsi lahko Zlatku pomagamo s tem, da mu finančno olajšamo pokriti njegov pravni boj z nakazilom na njegov PayPal (paypal.me/zlatko585).” Takoj, ko bo možno, se bo javil tudi osebno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine