21.7 C
Ljubljana
nedelja, 23 junija, 2024

Zgodba, kako se je Maksuti ujel v časovno zanko in obstal v letu 1945

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Vsi trobijo o tem, da je irelevantno. Ampak bliža se dan, ko se boste morali odločiti, ali ste za kolaborante in politiko neofašizma ali za antifašiste, ki so se borili proti fašističnemu zlu in so se imenovali partizani. Odločali se boste, ali ste za Hitlerja ali Tita,” se je znova oglasil ultralevičar Maksuti, ki slovenske osamosvojitelje rad enači s teroristi. Njegov tokratni zapis pa je na ravni nekoga, ki se ni spravil s preteklostjo in s samim seboj. 

Mnogi pravijo, da je komunizem na oblast prišel s krvjo, z nje pa bo ravno tako odšel s krvjo. Kot kaže, še kako drži opažanje avtorja knjige Vzporedni mehanizem globoke države Rada Pezdirja, ki je nedavno dejal, da tranzicijsko levico v primeru še ene vlade Janeza Janše čaka implozija, kar pomeni, da se bo sesedla sama vase. Gre za prenapihnjen balon. Razmere naj bi se menda še poslabšale s smrtjo enega od botrov – Janeza Kocjančiča, ki je bil dejansko nekakšen mecen oziroma “dedek mraz iz Sibirije” te levice.

In da so res tik pred koncem, kažejo tudi nedavne eskapade poslednjega partijskega šefa Milana Kučana, ki se je spustil na raven petkovih anarhistov in celo obiskal Teo Jarc. Navsezadnje gre za gospoda, ki je že malce v letih, in ki naj bi bil zastopnik tiste bolj klene, uglajene, “taprave” levice, prekaljene v starem režimu, vzor zdravega borčevskega duha, ki stavi na lepe obleke, praporje in visoko doneče krilatice na raznih patetičnih proslavah, ne pa na nek poulični aktivizem iz brlogov in jazbin propadlega Roga ali Metelkove.

Maksuti je znova postregel z modrostmi na ravni Titovega pionirčka. (foto: Twitter)

Ob Kocjančiču pa spomnimo še na to, da so nekdanje državne banke že spolzele iz rok Kontinuitete, s tem pa se je ključno zmanjšal dotok finančnih sredstev. In tudi ljudem mrena ideološke slepote že pada z oči. Siti so te popolnoma brezidejne levice, katere edini cilj je vladanje za vsako ceno in boj proti fiktivnemu antijanšizmu. Siti so “novih obrazov”. In za tem “antijanšizmom” se dejansko skriva vse tisto naučeno iz starih osnovnošolskih beril. Gre za aluzijo na antifašizem. Alem Maksuti kot stara papiga ponavlja to, kar se je naučil še kot Titov pionirček.

Njegove izjave so smrtno resne
Ob tem pa obstajata le dve možnosti: ali se je znašel na pragu svoje “druge pubertete” in mu gre na otročje (oziroma ga že tare demenca) ter bi se znova igral kavbojce in indijance, partizane in domobrance, ali pa nas je lahko resnično strah, ker preprosto misli smrtno resno. Tako prvo kot tudi drugo pa nas mora skrbeti, ker Maksuti ni kdorsibodi, ampak ima praktično neomejen dostop osrednjih medijev in posledično do javnega mnenja. Predvsem pa tudi do slovenskih študentov. Maksuti je namreč profesor na Fakulteti za družbene vede, s takim kadrom pa ni nič nenavadnega, da fakulteta proizvaja vojsko ideološko zaslepljenih in sovražnih mladostnikov, namesto kritičnih intelektualcev. Kako na FDV komentirajo njegove izjave, bo tudi zanimivo slišati.

Pa niti ni bistveno, ali je Maksuti nekdo v slogu ponorelega proticepilca ali pa potencialni terorist. Ključno je, da je levica, kot jo poznamo, tik pred svojim koncem, izjave Maksutija pa zgolj njena neozdravljiva patološka simptomatika.

“Jaz pa menim, da se bodo ljudje odločali med životarjenjem, obremenjenim s tragičnimi dogodki iz polpretekle zgodovine in normalnim življenjem v medsebojnem spoštovanju in sodelovanju. Razni Alemi nam s prilivanjem olja na ogenj slovenske razprtije pri tem ne bodo v pomoč,” je Maksutijevo izjavo komentiral predsednik državnega sveta Alojz Kovšca.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine