30.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Zeleni mestni svetniki pozdravljajo pol milijona podgan in menijo, da prispevajo v »pravilnemu delovanju mestne kanalizacije«

Piše: J. B.

Stranka Zelenih v francoskem mestu Bordeaux verjame, da glodalci prispevajo k »pravilnemu delovanju« mestne kanalizacije in so zato »nujni«.

Zdi se, da podgane za občino Bordeaux niso težava. Vsekakor pa ekologi menijo, da je njihova prisotnost nujna, celo »nujna«. Kot je v četrtek, 1. decembra, poročal  Le Figaro, je mestni svetnik Jean-Baptiste Thony dejal, da bi se brez njih »kanalizacija skoraj v trenutku zamašila« in da bi bilo njihovo iztrebljanje »kontraproduktivno za zdravje v msetu«.

Svetnik je kljub temu priznal, da je njihova prisotnost na ulicah nezaželena, in pojasnil, da je bistveno, da prebivalci »dobro ravnajo z odpadki« in jih »prenehajo odlagati na tla«, da se izognejo težavam.

Širjenje podgan v Bordeauxu je postala prava nočna mora. Po podatkih podjetja  Dératiseur Bordeaux v mestu živi okoli 500.000 glodavcev, vendar natančnih podatkov ni.

Za opozicijskega politika Guillauma Chaban-Delmasa je ta urbana kuga ušla izpod nadzora, zlasti zaradi izvoljenih uradnikov, ki so »goreči zagovorniki živali in ne storijo ničesar, da bi izkoreninili širjenje podgan«. Po njegovih besedah ​​si ta problem »zasluži resno in nujno obravnavo« z uveljavitvijo konkretnih in učinkovitih rešitev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine