26.4 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Združenje VSO vabi na protestno zborovanje Za Slovenijo in resnico – proti rušenju temeljev slovenske enotnosti in državnosti

Piše: C. R.

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve vabi na protestno zborovanje »Za Slovenijo in resnico«, ki bo potekalo jutri na Trgu republike v Ljubljani. »Protestirali bomo proti politiki, ki osamosvojitev degradira v sredstvo političnih delitev. Protestirali bomo proti ukinitvi samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, ki tako ustanovo zasluži kot temeljno točko krepitve naše državotvorne, domoljubne in demokratične zavesti,« so zapisali.

»Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve vabi vse domoljubne in zavedne Slovenke in Slovence, državljanke in državljane, aktivne udeležence vojne za Slovenijo na protestno zborovanje Za Slovenijo in resnico – proti rušenju temeljev slovenske enotnosti in državnosti,« so zapisali v Združenju VSO. Zborovanje bo potekalo jutri, v sredo, 19. aprila 2023, ob 17. uri na Trgu republike v Ljubljani.

Zaradi ukinitve Muzeja slovenske osamosvojitve Združenje VSO pozdravlja interpelacijo SDS o delu in odgovornosti Vlade RS in Priporočila NSi za krepitev vrednot slovenske osamosvojitve – z namenom širše argumentirane razprave o pomenu osamosvojitve kot vrednostnem središču vseh Slovencev. Ta je na podlagi plebiscitarne volje, kljub političnim delitvam, prvič v zgodovini povezala slovenski narod v samostojni in demokratični državi ter pomeni uresničitev njegovega največjega političnega cilja.

»Vladna nerazumna in nedialoška ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve uveljavlja odnos do osamosvojitve, ki ni v skladu z njenimi vrednotami in našo družbo dodatno deli. To stanje zahteva ponoven premislek o pomenu slovenske osamosvojitve,« so poudarili.

»Ena je Slovenija in ena je njena osamosvojitev. Protestirali bomo proti politiki, ki osamosvojitev degradira v sredstvo političnih delitev. Protestirali bomo proti ukinitvi samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve, ki tako ustanovo zasluži kot temeljno točko krepitve naše državotvorne, domoljubne in demokratične zavesti. Vljudno vabljeni s transparenti in slovenskimi zastavami!« so pozvali v Združenju VSO.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine