7.8 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Zdravo jedro NPU odgovarja »poštenim policistom«: Policiste silijo k poslušnosti in lojalnosti do LMŠ!

V vrstah policije že vse od osamosvojitve deluje skupina zadrtih levičarjev in jugonostalgikov, ki se na vse kriplje upira vsem poizkusom, da bi postala policija dejansko politično nevtralna in profesionalna. Ob vsakem takšnem poizkusu, le ti se seveda dogajajo v časih vladavine desno usmerjenih vlad, se ti levičarji, ki so se poimenovali  »pošteni policisti«, oglasijo z anonimkami v katerih napadajo aktualno vlado. Pred dnevi pa so šli še korak dlje od običajnih anonimk, privoščili so si kar vložitev kazenske ovadbe proti notranjemu ministru.

Na srečo pa v vrstah policije le niso sami levičarski zadrteži in jugonostalgiki, ampak tudi policisti, ki želijo profesionalno in politično neobremenjeno policijo. Siti levičarske zlorabe policije so se oglasili z anonimko tudi oni in razgalili razmere v slovenski policiji. Anonimko, katere avtorji so se poimenovali kot »zdravo jedro NPU«, objavljamo v celoti:

“Odločili smo se da vam napišemo spodnje vrstice, ker preprosto ne prenesemo več tega, kar se dogaja v policiji in političnih pritiskih, ki smo jih deležni. Najhuje je, da te pritiske po naročilu stranke LMŠ in Marjana Šarca izvaja tisti, ki bi moral biti neodvisni – POLICIJSKI SINDIKAT SLOVENIJE (PSS).

Povezava PSS in LMŠ je vse bolj očitna in njihove metode so vse bolj brutalne, nesramne, včasih mejijo na izsiljevanje članov po njihovi poslušnosti, predvsem na NPU. Marjan Šarec je bil lansko leto prvi predsednik kakšne stranke na kongresu PSS, kar smo člani sprejeli z velikim odporom in je sledilo precej izstopov iz sindikata. Udeležbo Marjana Šarca so dolgo časa skrivali pred javnostjo kar samo po sebi potrjuje njihovo tesno povezanost.

Pa k najbolj pomembnemu!

PSS že nekaj časa bije javno vojno s trenutno vlado in ministrom Alešem Hojsom. Spuščajo so se v stvari, ki nimajo nobedne veze z delom sindikata in so čisto politično obarvane. Revizija zadev na NPU je stvar policije in ne sindikata. Nekateri člani in OPS (Območni sindikati) smo vodstvu tudi povedali da prestopajo mejo političnega delovanja, zaradi česar smo bili deležni posamezniki blatenja in groženj, da ne bomo nikdar več napredovali in da bomo izgubili službo. Najbolj zanimivo pa je ker večina kriminalistov na NPU sploh ne vidi težav v reviziji in nadzoru. To po naročilu LMŠ izpostavljajo samo trije vidni predstavniki: predsednik PSS Rok Cvetko, Gregor Novak in Mitja Gregorc.

Zakaj imajo ti trije interes zlorabljati sindikat PSS v politične namene po diktatu Marjana Šarca? Berite in zadeva vam bo dokaj hitro jasna.

ROK CVETKO predsednik PSS je bil izvoljen po diktatu LMŠ na kongresu, ki se ga je udeležil sam Marjan Šarec. Ne glede na številne slabe odločitve in tudi kadrovske poteze ministra Boštjana Poklukarja iz LMŠ je bil PSS vedno tiho. Ko smo vodstvo PSS nekateri opozarjali na to, smo bili deležni brutalnih napadov in groženj. Rok Cvetko se je dobesedno prodal LMŠ in tako prodal tudi sindikat. Minister Poklukar Boštjan mu je preko generalne direktorice Tatjane Bobnar zagotovil šolanje na višji šoli. Na šolanje so ga poslali kot protiuslugo podrejenosti stranki LMŠ, kljub temu da zaradi prevedbe delovnih mest policistov sploh ne izpolnjuje pogojev za šolanje po Zakonu o Policiji, ker ima priznano izobrazbo (več kot 15 let je policist). Tako je bil za protiuslugo poslan na šolanje, nekateri ki bi šolanje dejansko mogli opraviti pa niso bili poslani. Predsednik PSS Rok Cvetko je bil tako poslan na šolanje neupravičeno in mimo vrste, samo zaradi služenju LMŠ in Marjanu Šarcu.

GREGOR NOVAK je bil do nedavnega desna roka generalne direktorice Tatjane Bobnar. Kako in zakaj se je znašel v PSS ne ve nihče, razen najožjega vodstva. On je tisti, ki v ozadju vodi celotno politično gonjo v imenu LMŠ. Zanimivo pa je zakaj? Gregor Novak je tisti, ki je zbiral informacije o politikih, velikokrat je klical preiskovalce NPU, da je treba kaj »spregledati«. Že več let neupravičeno zaseda službeno stanovanje na Kotnikovi 8/a v Ljubljani in to vedo vsi, od Tatjane Bobnar in drugih v vodstvu policije, in to že zelo dolgo. Zato pa izvaja politične usluge LMŠ preko sindikata, da lahko še naprej neupravičeno zaseda službeno stanovanje. V tem stanovanju sploh ne živi več let, ampak njegova bivša žena. Vsak zaposlen bi že letel iz stanovanja, ko gre pa za politične usluge LMŠ in bivšemu vodstvu Policije pa Gregor Novak več let lahko nezakonito koristi stanovanje za svojo bivšo ženo. Ali bo kdo odgovarjal za to? Kako je Gregor Novak, ki je bil pred tem pooblaščenec generalne direktorice Tatjane Bobnar za sodelovanje s sindikati, sploh prišel v vodstvo PSS ni znano nikomur in je bilo ob menjavi vlade veliko presenečenje za vse v policiji. Očitno pa mu je predsednik Rok Cvetko vrnil uslugo, ker je sodeloval pri tem, da so ga poslali neupravičeno na šolanje.

 MITJA GREGORC je preiskovalec na NPU in predstavnik PSS na NPU. Preiskoval je številne sporne zadeve, ki so segale v sam politični vrh. Od LDS, SD, ZARES do LMŠ. In marsikaj je prikril, zdaj ko poteka nadzor in revizija pa je tisti na NPU, ki je najbolj glasen glede nezakonitosti. In kdor se z njim ne strinja je deležen mobinga in trpinčenja, blati ga pred sodelavci, zmerja z desničarjem. V preteklosti so tudi njemu zaradi političnih botrov marsikaj spregledali v vodstvu policije. Od izterjevanja dolgov v privat času do nestrokovnega dela. On je največji nasprotnik revizije, ker je skoraj vse primere preiskoval on, ali pa je bil v preiskovanje zelo vpet. Zato ni naključje, da je ravno Gregorc Mitja tisti, ki je pisal peticijo proti zamenjavi direktorja Muženiča, sodelavcem pa grozil s sankcijami, ker niso želeli prispevati podpisa.

Srčno upamo, da bote te dokaze še dodatno preverili in napisali zgodbo, ki bo dokončno razkrila pokvarjenost Policijskega sindikata Slovenije in njenega vodstva in njihovega načrtnega delovanja pod taktirko političnih botrov iz LMŠ. To, kar PSS počne zadnje mesece, v policiji nismo doživeli vse od osamosvojitve, da prihaja do takega vpletanja politike, kot ga preko PSS, že vsem na očem, izvajata LMŠ in Marjan Šarec. PSS ni več sindikat, ampak že odkrita politična stranka v policiji!

Lep pozdrav,

Zdravo jedro NPU!”

Zadnje novice

Sorodne vsebine