3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Zdravnica Urška Bačovnik Janša: Ker z besedami ne znam bolje povedati, zakaj je potrebno ostati doma #koronavirus

“HODNIK bolnišnice med mojim dežurstvom, v času brez epidemije COVID19. Ker z besedami ne znam bolje povedati, zakaj je potrebno ostati doma. Stiki samo z lastno družino, služba, če ste nenadomestljivi,” je na Twitterju zapisala zdravnica Urška Bačovnik Janša, soproga premierja Janeza Janše, po tem, ko smo jo tudi pri Demokraciji prosili za komentar.

Bačovnik Janševa je že 28. februarja preko Twitterja javno izrazila zaskrbljenost in tvitnila: “Epidemija novega koronavirusa upravičeno skrbi zdravnike in medicinske sestre. Že ob običajni gripi so razmere v urgentnih centrih in na internističnih ter infekcijskih oddelkih na meji naše zmogljivosti. Proste postelje za zdravljenje težko bolnih pa pogosto samo še na hodniku.”

4. marca pa opozorila: “Koronavirus je pred našimi vrati. Potrebno je napeti vse moči, sprejeti resne preventivne ukrepe in odločno ukrepati, da preprečimo širjenje. Le tako bomo lahko zdravstveni delavci v Sloveniji kos svoji nalogi.”

Danes se je njena zaskbljenost, žal, izkazala za upravičeno.

Zdravnici in njeni družini želimo vse dobro in se jim zahvaljujemo za požrtvovalno delo v tej krizni situaciji, v kateri se je znašla tudi Slovenija.

Zadnje novice

Sorodne vsebine