24.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Zdravnica Pišljar Mehle iz COVID ambulante: Ljudje, ignorirajte navodila Svetovne zdravstvene organizacije (WHO)!

»Strah je zaobjel vse. Človeški organizem nima rad nepredvidljivosti, saj ga dela tesnobnega. Tudi zdravstveni delavci imamo doma noseče žene, smo sami imunokompromitirani, imamo svojce v skupnem gospodinjstvu, ki imajo kronična obolenja, tudi nam umirajo ljubljeni, od katerih se nismo mogli posloviti na način, kot so si ga želeli in zaslužili,« je zapisala zdravnica iz COVID ambulante Mateje Pišljar Mehle.

Njen zapis je objavil Zdravstveni dom Kočevje. Objavljamo ga v celoti:

»Med okuženimi v ambulanti, vsi tudi niso uradno potrjeni, imamo od 10-mesečnega dojenčka do 92-letne babice. Nekaterim je virus povišal telesno temperaturo le za eno noč, pri nekaterih se je udomačil in jih priklopil na intenzivno posteljo. Naše najtoplejše misli so pri njih. Nekateri že nestrpno pričakujejo, da še uradno ozdravijo, nekateri so šele nemočno vstopili v proces obolevanja. Nekateri bolezen preživljajo sami, dobesedno v samoizolaciji, nekateri so v objemu in oskrbi domačih. Nekateri oboleli imajo zlate sosede, ki zanje kuhajo in molijo, nekateri so doživeli policijski nadzor in medsosedsko hudobijo. Nekateri so virus trosili naokrog nekaj dni, nekateri so se v previdnosti in samoodgovornosti hitro umaknili takoj, ko so zboleli. Vsakodnevno preko videoklicev in telefonsko bdimo nad vsemi in za vse srčno navijamo.
Strah je zaobjel vse. Človeški organizem nima rad nepredvidljivosti, saj ga dela tesnobnega. Tudi zdravstveni delavci imamo doma noseče žene, smo sami imunokompromitirani, imamo svojce v skupnem gospodinjstvu, ki imajo kronična obolenja, tudi nam umirajo ljubljeni, od katerih se nismo mogli posloviti na način, kot so si ga želeli in zaslužili. Nekateri med nami že več kot 14 dni nismo videli svojih domačih, saj zaradi zaprtja mej, ne moremo več na svojo domačo zemljo. Tudi nas je strah za naše zdravje.
Potek epidemije je odvisen od ravnanj nas vseh in od drobnih junaških dejanj. Ostanite doma. Umivajte si roke večkrat dnevno. Medsebojno se organizirajte v čiščenju skupnih prostorov v večstanovanjskih hišah. Izvzemite tu starejše. Nosite maske in ignorirajte navodila Svetovne zdravstvene organizacije, ki pravijo, da niso pomembna. Nekoč v zgodovini je ista organizacija pod vplivom tobačne industrije kljub vsem dokazom, trdila, da ni povezave med kajenjem in pljučnim rakom. Če ne verjamete, preberite knjigo Zlati holokavst. Na sploh čim več berite, ne samo novic medijev, katerih glavni namen je strašiti. Poslušajte. Naj dolgčas postane ustvarjalni nemir. Igrajte se in preživljajte nepozaben čas s svojimi otroki, tudi oni so v velikih stiskah. Poskrbite za svoje psihofizično kondicijo na najboljši način, ki ustreza vam. Nastavljajte se sončnim žarkom, vitamin D dokazano pomaga tudi v boju z okužbo. In predvsem, bodite empatični do okuženih. Jutri ste vi lahko na njihovem mestu.«

Video o napakah WHO si lahko ogledate TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine