15.4 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Zdraham Titofilov v občini Radenci ni konca! Policija zaslišuje uslužbence zaradi domnevnega mobinga župana Leljaka!

Piše: Boris Cipot

Ne bo prvič, da zapišem, kako ima tudi v letu, ko proslavljamo 30 letnico osamosvojitve, “globoka država” močan vpliv v vrstah slovenske policije. Še vedno je v Policiji zaposlenih preveč miličnikov, ki pač ne morejo iz svoje kože, ko gre za vprašanje negovanja lika in dela nekdanjega jugoslovanskega diktatorja Tita! Zadnji čas je, da minister za notranje zadeve naloži novemu generanemu direktorju Policije dr. Antonu Olaju, da se z uvedbo notranjega nadzora loti ločevanja zrn od plevela, kar se zaposlenih tiče.

Tega posega je nujno potrebna Policijska uprava Murska Sobota! Zakaj, bom pojasnil na primeru občine Radenci in župana Romana Leljaka. Gre seveda za znano zgodbo o preimenovanju Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije. Le kdo bi si mislil, da po treh desetletjih, kar živimo v samostojni demokratični Sloveniji, obstajajo tako močne sile zla, ki imajo seveda ime in priimek, da jim s pomočjo policije, upravnega in ustavnega sodišča uspeva rušiti legalno sprejete sklepe legitimno izvoljenega organa lokalne skupnosti. To uspeva civilni iniciativi Franca Vukajča, v nekdanjem komunitičnem režimu pripadnika represivnih organov. Še leto dni po sprejetem sklepu o preimenovanju ulice iz Titove v Cesto osamosvojitve Slovenije, se farsa še ni končala.
In v tej farsi igrajo pomembno vlogo policisti soboške Policijske uprave. V hipu se odzovejo na kakor “anonimno” prijavo “zaskrbljenih” občanov ali CI Franca Vukajča, na teren urgentno pošljejo vsaj eno marico, pa še kakšno policijsko patruljo za povrh.
Tako je bilo lani na starega leta dan, ko so v Radencih v skladu s pravnomočno veljavnim sklepom občinskega sveta, želeli sneti napisno tablo Titova cesta in namestiti novo, Cesta osamosvojitve Slovenije. Kot da so župan Leljak in delavci, ki so želeli zamenjati tablo, kakšni pobalini, so od njih zahtevali dokumentacijo, kdo, kje, kako in zakaj želijo zamenjati napisno tablo. Župan Leljak jim je moral postreči z vso potrebno dokumentacijo, policiste pa je po “anonimni” prijavi, seveda je to bil Franc Vukajč, v akcijo poslal nekdo od nadrejenih, za katerega sem prepričan, da še vedno živi v miličniških časih.

Komaj se je prevesilo staro v novo leto 2021, je neznani vandal z belo barvo posvinjal napisno tablo Cesta osamosvojitve Slovenije. V letu torej, ko se vsi, ki smo bili tako ali drugače vpeti v osamosvajanja Slovenije, s ponosom spominjamo dogodkov izpred 30 let. Župan Leljak je seveda neznanega mazača kazensko ovadil. Menda so si prišli posledice vandalizma ogledat tudi policisti iz PP Gornja Radgona. Vse od takrat pa molk, čeprav je minil že poldrugi mesec. Sam sem že dvakrat pisno prosil za informacije o tem, kako daleč je kriminalistična preiskava. Da poteka, so mi odgovorili, vendar s čim konkretnim niso postregli. A ja, res vlečete javnost za nos, kajti krog potencialnih mazačev vseeno nima toliko obrazov. Najti ga je treba v vrstah titofilske civilne iniciative Franca Vukajča.
Danes smo 5. februarja 2021. Še tri dni pa bomo proslavili slovenski kulturni praznik. Soboški policisti so znova prejeli kakor anonimko, da župan Roman Leljak nad svojimi uslužbenci občinske uprave zganja mobing. Kaže, da je prijava znova prišla v roke policijskega usluđbenca, ki se še vedno počuti kot miličnik. Svojim podrejenim je ukazal, da naj enega za drugim po telefonu kličejo uslužbence občinske uprave Radenci na informativni pogovor v prostore Policije.
O tem župan Leljak na svojem facebook profilu: “Opozicija v Radencih: V Radencih se res veliko dela, ubogi uslužbenci na Občini, Leljak sigurno izvaja mobing nad njimi, to je za ovadbo. Ovadba podana in policija že zaslišuje…. Ni šala, res je! Najhujše je, da ovadbo poda občan kot oseba, ki ni zaposlena na Občini in navede saznam zaposlenih na Občini nad katerimi bi se naj izvajal mobing. Ne vem zakaj policija sploh reagira, a to je njihov problem.”

Po meni dostopnih informacijah, so se morali danes v prostorih Policije oglasiti vsaj štirje zaposleni v občinski upravi, kjer so jih vzeli v precep policisti, morda celo kriminalisti z vprašanji ali župan Leljak zganja nad njimi mobing.
Vseno sem na tiskovno predstavnico PU Murska Sobota Suzano Raus naslovil pisna vprašanja, vendar doslej odgovora še nisem prejel. Že res, da sem jih poslal nekaj minut po 15 h, pa vendar:
“Lep pozdrav!
Prosim za odgovor ali je res, da vaši policisti izvajajo informativna zaslišanja zaposlenih v upravi Občine Radenci, z enim samim vprašanjem ali župan Občine Radenci Roman Leljak izvaja mobing nad zaposlenimi!
Po mojih podatkih jih kličete po telefonu, da se oglasijo na PP Murska Sobota. kjer z njimi opravljate informativne pogovore.
Če je to res, na osnovi česa opravljate te pogovore, je morda posredi kakšna anonimna prijava?
Ste že morda odkrili neznanega vandala, ki je v Radencih preko novega leta premazal napisno tablo Cesta osamosvojitve Slovenije?
Od tega je že več kot mesec dni in človek bi pričakoval, da ste odkrili storilca, ker krog ljudi civilne iniciative Franca Vukajča, ki se upira preimenovanju Titove ceste ni tako velik
Prosim za nujen in takojšen odgovor
Boris Cipot”
Ko odgovori prispejo, jih bom tudi objavil Na koncu pa bi ministru za notranje zadeve Alešu Hojsu prišepnil, da novemu generalnemu direktorju slovenske policije dr. Antonu Olaju naloži, da se v PU Miurska Sobota uvede notranji nadzor, da se odbere zrnje od plevela, kar se zaposlenih tiče. Eni verjetno še vedno razmišljajo kot miličniki v socialističnih časih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine