10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

ZDAJ JE URADNO! Humanitarne organizacije, ki »rešujejo« migrante, sodelujejo z zloglasno mafijo ‘Ndrangheta! Salvini: “Zabava je končana!”

Lažne humanitarne organizacije so povezane z italijansko mafijo ‘Ndrangheta. Izginilo je na milijone evrov, ki so jih dobile za sprejem migrantov, je sporočila italijanska finančna policija in objavila, da so v zadnji akciji aretirali 11 oseb.

Med letoma 2014 in 2018 je pet humanitarnih organizacij z oblastmi podpisalo pogodbe v vrednosti okoli 7,5 milijona evrov. Od tega zneska so »humanitarci« vzeli okoli 4,5 milijona evrov za »osebne namene«.

Mafijci so humanitarne organizacije uporabili tudi zato, da bi iz zapora prišli nekateri njihovi člani, ki so jih registrirali kot zaposlene v humanitarnih organizacijah.

Podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini je pozdravil pregon humanitarnih organizacij, za katere je postalo uradno, da sodelujejo z mafijo in drugimi kriminalnimi združbami.

»Manj migrantov bo prišlo in manj bo denarja za sprejem migrantov, več denarja bomo prihranili, ubranili Italijo in vložili v zaposlovanje. Zabava je končana,« je dejal Salvini.

Zadnje novice

Sorodne vsebine