13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Zavestno laganje »združenih žlahtnih sil« o “častni” Janševi mizi v Bovcu

»Vendar nekaj je takšnemu ‘padalcu’ ponuditi kozarec in čevapčič, drugo pa ga posaditi za častno predsednikovo mizo, se s posnetki sproščenega objemanja ponašati na spletu, nato pa se delati, da z vsem tem nimate nič,« so zapisali na portalu Domovina (TUKAJ), ko so problematizirali, da je bil predsednik SNS Zmago Jelinčič na odprtju poletnega tabora SDS v Bovcu.

Janez Janša, predsednik SDS, se je odzval na družabnem omrežju Twitter: »Manipulaciji ‘združenih žlahtnih sil’ na rob: ‘Častna’ miza predsednika SDS na otvoritvi poletnega tabora. Pri njej najdete župana iz vrst SD, ne pa ZJelinčiča. Vemo, zakaj namerno lažete, @Domovina_je in kam pes taco moli.«

Spomnimo. Zmago Jelinčič je bil v Bovcu zato, ker je njegova žena Monika padalka, ne zato, da bi prišel na tabor SDS. Ker je bil že tam, ga je obiskal in se tudi rokoval s kolegi poslanci, kot tudi številni drugi naključni obiskovalci (sploh ne člani stranke SDS ali pa celo člani drugih strank), ki so prišli pogledati, kaj se dogaja na letališču v Bovcu.

Jelinčiča je prvi začel problematizirati portal Reporterja, pritegnili so mu drugi MSM in »žlahtni« mediji. Največja laž pa je bila, da je Jelinčič sedel za častno mizo predsednika SDS, kar je bilo razumeti, kot da je bil predsednik SNS častni gost tabora SDS.

Tako imenovana »častna miza«, za katero sedi Janez Janša z družino in sodelavci, je postavljena vsako leto enako, in sicer pod šotorom blizu izhoda, od koder se vidi na oder.

Spodaj na fotografiji (Twitter) je letošnja »častna miza«.

 

Na fotografiji (spodaj; slika PrintScreen/Domovina.je) pa je miza, ki so jo za »častno mizo« razglasili na portalu Domovina in pri tem zavestno lagali. V resnici je šlo za mizo enega od občinskih odborov SDS. Takih miz, kjer so se s kulinaričnimi dobrotami predstavljali posamezni odbori, je bilo v Bovcu nekaj deset.

Zadnje novice

Sorodne vsebine