9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Zaradi ilegalnih migrantov v Kostanjevici na Krki prava filmska drama – in to pri osnovni šoli!

Ob osnovni šoli v Kostanjevici na Krki se je včeraj odvijala prava filmska akcija. Policisti so prijeli več ilegalnih migrantov.

 

Tako so na družbenih omrežjih poročali včeraj, danes pa so s Policijske uprave Novo mesto sporočili, da so bili krški policisti včeraj obveščeni o sumljivem vozilu in osebah v kraju Oštrc. Takoj  so  se odzvali in na podlagi opisa vozilo izsledili v Kostanjevici na Krki.

Voznika so ustavljali, vendar se je ta hotel izogniti mejni kontroli, nadaljeval je z vožnjo, izgubil oblast nad vozilom in trčil v robnik, kjer je z vozilom obstal.

Med postopkom so ugotovili, da gre za voznika, državljana Rusije, ki je v notranjost države poskušal prepeljati državljana  Egipta in štiri državljane Sirije, ki so pred tem nezakonito
prestopili  državno  mejo.

31-letnega Rusa so pridržali, predvidoma danes ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanom Egipta in državljani Sirije pa še niso zaključeni, poročajo s PU Novo mesto.

Tako ni znano, ali jih bodo vrnili na Hrvaško ali pa bodo policisti primorani odigrati vlogo taksista in jih prepeljati v ljubljanski azilni dom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine