11.4 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Zanimive povezave med Čeferinovo pisarno, RTV Slovenija, ustavnim sodiščem in milijonskimi zneski iz proračuna

Razkrivamo, kakšni so odnosi v Sloveniji med javnim zavodom RTV Slovenija, ki se financira iz prisilnega prispevka, ki ga morajo vsak mesec plačevati državljani, ustavnim sodiščem in zasebno odvetniško družbo, ki se formalno imenuje Odvetniška družba Čeferin in partnerji, o.p., d.o.o..

 

Najprej velja pogledati, kdo so lastniki Odvetniške družbe Čeferin in partnerji, o.p., d.o.o.. Največji posamični lastnik je Aleksander Čeferin. Gre za aktualnega predsednika UEFA, ki je denimo 26. junija letos javno RTV hišo, za katero morajo državljani prisilno letno odšteti več kot 150 evrov, izkoristil za politični obračun, v katerem je med drugim dejal, citiramo objavo: “Niti histerični pisci tvitov niti plačani samozvani novinarji me ne bodo prisilili, da bom postal tiho in ne bom več povedal svojega mnenja o državi, ki jo imam rad in ki si je nihče nima pravice lastiti.” Kar je zanimivo zlasti z vidika javnih prihodkov, ki jih prejem javna medijska institucija.

Drugi največji posamični lastnik pa je Rok Čeferin. Ki je sicer, kot je poročala Slovenska tiskovna agencija, 27. septembra lani postal ustavni sodnik. Iz lastništva odvetniške družbe, katerih lastniki so lahko pravilnoma zgolj odvetniki, ni izstopil.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine