11.2 C
Ljubljana
torek, 4 oktobra, 2022

Zamera do Milana Kučana glede Roberta Goloba je očitno velika: V Dražgošah ni bilo sledu o Fajonovi, Šarcu in Bratuškovi

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Tragedija v Dražgošah je bila vnovič zlorabljena za namene politične propagande miselnosti levega pola, katerega osrednji smoter je pljuvanje vsega, kar dela aktualna desnosredinska vlada. Glavno vlogo je odigral nihče drug kot nekdanji predsednik republike Milan Kučan, ki je nastopil v vlogi osrednjega slavnostnega govornika. Če bi človek pričakoval, da se bodo rdeče orgije udeležili predsednica Socialnih demokratov Tanja Fajon, predsednik LMŠ Marjan Šarec in predsednica stranke SAB Alenka Bratušek, se je uštel. Očitno gre nekaterim zelo v nos, da je nova nada stricev iz ozadja postal Robert Golob.

Potem, ko se je Robertu Golobu iztekel mandat v državni družbi Gen-I, kjer je poleg preostalih finančnih privilegijev letno zaslužil okoli pol milijona evrov bruto, se je ta angažiral v osrednjih medijih, kjer so ga prikazalo kot žrtev političnega kadrovanja. Pri ljudeh je tako poskušal ustvariti občutek, kako je nenadomestljiv in uspešen, čeprav temu niti slučajno ni tako. Kakorkoli, kaj kmalu je nakazal, da ga zanima politika. Na javni tribuni je aktualno vlado po vzoru pripadnikov skrajne levice označil za fašizem. S tem je nakazal, da bo pokrival volilni bazen KUL-a. To KUL-u seveda ni povšeči, še manj pa nedavna anketa Mediane, ki je Golobu kljub temu, da še sploh ni ustanovil stranke, postavila v vlogo glavne zvezde, ki naj bi premagal celo SDS.

Foto: STA

Čeprav se ve, da gre v resnici zgolj za umetno bildanje priljubljenosti Goloba kot smo lahko videli na primeru Šarca, se Fajonova, Bratuškova in Šarec zavedajo, da če postaneš izbranec tranzicijske levice, je mogoče pričakovati dobre rezultate na volitvah. To pa v praksi pomeni, da se bo določen delež glasov strank SD, SAB in LMŠ stekel k Golobu. Ker se omenjene stranke ne razlikujejo med sabo, ker v glavnem tulijo v isti rog, ne čudi, da so se znašle v še večji zadregi. Stranka Levica, katere koordinator je Luka Mesec se očitno več kot dobro zaveda, da njihova stranka v primerjavi z ostalimi tremi v KUL-u izstopa dovolj, da je neka stalna baza volivcev zagotovljena. Nič čudnega, da ga je bilo moč videti na dražgoški orgiji.

Ljubljanski župan Zoran Janković se požvižga na pravilno nošenje zaščitne maske (Foto: posnetek zaslona)

Na proslavi je bilo sicer mogoče videti poslanca SD Matjaža Nemca in ponosnega naslednika Zveze komunistov Marka Koprivca, ki je že pred samo prireditvijo napovedal, da je ta prireditev tako pomembna, da je nikakor ni mogoče vnovično preložiti. Niti zavoljo zdravja in življenja ljudi ne. Manjkali niso niti predsednik republike Borut Pahor, predsednik DZ Igor Zorčič, poslanca Levice Luko Meseca in Miho Kordiša, pa tudi ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Opaziti je bilo seveda tudi poslanca SAB Marka Bandellija, ki je ravno včeraj napovedal iztrebljanje fašistov in kolaborantov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine