9 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Zamenjava! V sredo so se namesto Stevanovića prikazali Jenull, Jarčeva, Valenčič – še rabite dodaten dokaz o “zlizanosti” enih in drugih?

Piše: Anita Gužvič (Nova24tv)

Zoran Stevanović je napovedoval proteste v času vrha EU-Zahodni Balkan, ki je potekal v torek in sredo. Vlada je tako aktivirala 9. člen Zakona o nalogah in pooblastilih policije in zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda sprejela sklep o omejitvah oz. prepovedi gibanja na določenih območjih. A Stevanović je še kar hujskal k množičnim protestom, zato ga je policija v torek, takoj po njegovem uvodnem govoru, pridržala po 302. členu “hujskanja k upiranju”. V sredo so bili sicer policisti prav tako v pripravljenosti v kolikor bi protest realizirali, čeprav je bil njihov organizator priprt. Namesto njega pa sta organizacijo prevzela kar frontmana petkovih protestov Tea Jarc in Jaša Jenull. Kar je dodaten dokaz, da so torkovi, sredini, petkovi protesti, vsi iz istega izvora in med njimi ni razlike.

V torek je v Ljubljani pod vodstvom Zorana Stevanovića potekal protest, ki se je spremenil v izgrede, kot jih v Sloveniji ne pomnimo. V sredo je bil Stevanović še vedno priprt, za vodenje protesta pa sta ga zamenjala pobudnika petkovih protestov Tea Jarc in Jaša Jenull. Bil je celo skrajnež Erik Valenčič. Minister Aleš Hojs je dejal, da je to je tista vstaja na katero je Matjaž Nemec is stranke SD pozival že maja lanskega leta. Spomnimo, da so se petkovih protestov udeleževali poslanci in tudi predsedniki opozicijskih strank, Tanja Fajon, Marjan Šarec. Jenulla, ki hujska in zavaja narod pa je opozicija celo povabila v državni zbor.

Vse več dokazov je, da protesti, ki se odvijajo v Sloveniji od kar je na oblasti Janševa vlada, vsi izvirajo iz istega vzora. Kako drugače bi si razlagali dejstvo, da sta Jarčeva in Jenull kar prevzela “delo” Stevanovića, kako je potekal dogovor, kdaj, kje so protest organizirali. Kar je pa je pri tem najbolj absurdno je, da imajo podporo opozicije in medijev.

 

Spomnimo, da je na proteste že lani pozival Matjaž Nemec, opozicija pa se jih je tudi redno udeleževala, sedaj ko pa so se spremenili v izgrede, se od njih distancirajo. Vseeno pa še vabijo Jašo Jenulla v državni zbor, da jim razgrajač “soli pamet”, kot se je izrazila poslanka Alenka Jeraj po tem, ko so sejo, zaradi njegove prisotnosti obstruirali. Mediji pa vsak protest spremljajo v živo in jim dajejo neko pomembnost.

foto: Twitter

Očitno je, da so protesti med seboj povezani, čeprav trdijo, da temu ni tako, da protestirajo zaradi različnih stvari. A dejstvo je, da je njihov cilj le eden. Vreči vlado z nasilnimi protesti. Kučanovo pojavljanje ob petkih je jasen signal, da mora tranzicijska levica pri tem vztrajati, saj je nezadovoljstvo nad strankami KUL očitno.

Milan Kučan se je ustavil na protestu pri Tei Jarc. (foto: Twitter)

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine