12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Zakaj se Marko Bandelli ne upa soočiti z Borisom Tomašičem v oddaji Kdo vam laže?

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

“Gledam nazaj in ugotavljam, da ste si laži in žalitve izmislili. Da ne boste prišli to potrjuje. Pogumni ste na Twitterju, ko je pa treba na dan z dejstvi se pa ustrašite. Navedite primer, da sem lagal,” se je voditelj oddaje Kdo vam laže in direktor Nove24TV Boris Tomašič odzval na neresnične navedbe poslanca SAB Marka Bandellija. Tomašič je politika sicer povabil v svojo oddajo Kdo vam laže, a je Bandelli povabilo že zavrnil, ker ga je očitno strah pronicljivih in izkušenih novinarjev in ker mu primanjkuje argumentov za njegove krivične trditve. 

Poslanec SAB Marko Bandelli pa se je na očitke voditelja oddaje Kdo vam laže Borisa Tomašiča odzval užaljeno: “Spoštovani Tomašič. Še me žalite. Vaša temeljna napaka, da se tega ne zavedate. Prispevek, ki je bil večkrat na vaši TV, je v celoti laž in žalitev mojega dobrega imena, imena poslovnega subjekta in poštenost vseh zaposlenih. Ne bom nadaljeval z vašimi provokacijami.” Tomašič pa mu je odvrnil: “Zapisali ste, da jaz lažem in žalim. In da je treba mojo oddajo obsoditi. Niti enega dokaza za to niste navedli, ker to ni res. Pridite v studio in dokažite. Če sem kdaj lagal o vas, se vam bom javno opravičil. Sicer pa pričakujem vaše opravičilo, ker blatite mene in mojo oddajo.”

Ob poslušanju poslanca SAB Bandellija, človek dobi občutek, da je vsaka druga beseda, ki jo nekdo izreče že kar razžalitev njegovega imena, in da živimo v nekih drugih časih avstroogrskega cesarja Franca Jožefa I.  Vsem pa je jasno, da so poslančevi nenehni očitki glede “žalitev” in “laži”, bolj povezani s strahom, da soočenju z izkušenim in pronicljivim novinarjem Borisom Tomašičem, ne bi bil kos, saj mu primanjkuje argumentov. Poleg tega vse do sedaj, svojih očitkov ni zmogel utemeljiti. Prav tako je znano, da ima na številnih področjih pomanjkljivo znanje, a kljub temu ne zamudi priložnosti, da ne bi drugim solil pameti.

Poslanec SAB Marko Bandelli voditelju oddaje Kdo vam laže Borisu Tomašiču očita to, kar počne sam – laži in žalitve. (foto: Twitter)

Pred časom se je na primer osmešil z nepoznavanjem zgodovine Golega otoka ter s poenostavljenim razumevanjem področja grboslovja. Obenem se zdi, da tudi ljudi, s katerimi ima opravka, poenostavljeno dojema kot “dobre, pametne levičarje” in “hudobne, neumne desničarje”. Pač, takšne bajeslovne predstave, ki jih je pri njem mogoče zaznati še pri raznih drugih “partizanščinah”, naklonjenosti do diktatorja Josipa Broza Tita itd. Posledice je zagotovo pustilo tudi postfašistično tržaško okolje, kjer so Slovenci še pred desetletji vsakodnevno doživljali šikaniranje. Domnevno ranjeni ego se je pozneje obdal s ščitom uspeha v podjetništvu in na političnem parketu.

Podle žalitve poslanca SAB Marka Bandellija. (foto: Twitter)
Z vstopom v parlament je Bandelli končno poletel, dobil občutek, da pripada kasti prvorazrednih, a že kmalu strmoglavil z ministrskega stolčka. Kdor visoko leta, nizko pade, pravi pregovor. Njegov ego pa še vedno ne prenese najmanjše kritike, zlasti ne s strani “drugorazrednih” novinarjev in medijskih hiš. Tudi glede njegovih žalitev je mogoče povedati marsikaj, saj je prav on tisti, ki je vajen žaliti druge in se spuščati na nivo najstniških forumašev ter blogarjev. Spomnimo na to, kako je desničarje označil za “golazen”. Ena bolj sočnih komunikacij na družbenih omrežjih pa je potekala sledeče: “Ja zelo lep dogodek z Dejanom Židanom. Škoda, da ni bilo Alenke Bratušek, ker se ni počutila dobro.”

 

Primitivizem poslanca SAB Marka Bandellija. (foto: Twitter)

“Drugič pridite še vi. Socializem tu nima veze, razen če ste mislili socializacijo s psi, saj so bolj pametni kot marsikateri desničar.” Odgovor njegovega “sparring partnerja” na družbenem omrežju pa se je glasil: “Če to reče smrdljiva zavaljena levičarska podgana, pa že drži! Sedaj pa hitro v garažo. Pes že čaka.” Ne gre pa pozabiti še Bandellijevih groženj kandidatu za komenskega župana. Če bi bil poslanec SAB takšen korenjak kot se v javnosti prikazuje, bi se izprsil in stopil pred kamere naše medijske hiše, ne pa da se venomer, strahopetno skriva za profili na družbenih omrežjih. Bo kdaj stopil iz svoje trde kože in dopustil, da ljudje vidijo tudi njegovo šibkost in priznal napake, ki jih počne? Morda bo požel nekaj kritike s strani nasprotnikov, a obenem pokazal, da je tudi on samo človek, ki je krvav pod kožo. Ljudje potrebujejo tudi takšne politike.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine