13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Zakaj bi morala Slovenija sprejeti poziv Poljske in odstopiti od Istanbulske konvencije, ki je kukavičje jajce LGBT lobijev

Zaradi poljskega poziva Sloveniji, da odstopi od Istanbulske konvencije, je Ženski forum SD pred poljskim veleposlaništvom v Ljubljani priredil protest, na katerem so podali izjavo za javnost. V tej izjavi so Istanbulsko konvencijo predstavili kot neproblematično in samoumevno pravično, češ, da je smoter te konvencije preprečevanje nasilja nad ženskami, s čimer so poljski poziv Sloveniji implicitno označili kot poziv, da se nasilje nad ženskami nadaljuje ali da se vsaj proti temu ni vredno boriti.

 

Ženski forum Socialnih Demokratov se je odzval na pozive k odstopu od Istanbulske konvencije s protestom pred poljskim veleposlaništvom, kjer so prisotne novinarje prepričevali, da je smoter te konvencije preprečevanje nasilja do žensk (manipulativno, kakor bi nasprotniki istanbulske konvencije bili proti, ker želijo ohraniti nasilje do žensk).

V nagovoru javnosti je Ženski forum SD Istanbulsko konvencijo predstavil kot dokument, ki ni v ničemer sporen in je krivičen, kdor se z njo ne strinja. S tem so Poljsko, niti ne preveč prikrito, proglasili kot državo, ki brez kakršnihkoli drugih razlogov kot nekakšne hudobije do žensk, Slovenijo hujska proti konvenciji, katere edini smoter je pomagati ženskam.

 
Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine