9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Zahrbtne igre novinarskega skrajneža: “ Erik Valenčič mi hoče uničiti življenje!”

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Globoka država se zaveda, da se bližajo volitve. Iz tega razloga poskušajo na vsak način skreirati afero, katere končni cilj je škodovati stranki SDS in seveda predsedniku stranke, aktualnemu predsedniku vlade Janezu Janši. Obstaja namreč zavedanje, da stranka SDS predstavlja etablirano stranko, ki občutno prednjači v javnomnenjskih anketah. Tokrat skušajo s pomočjo predsednika Knovsa Matjaža Nemca in “raziskovalnega novinarja” Erika Valenčiča v javnosti ustvariti vtis, kako naj bi bil državni sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič povezan z neonacističnimi gibanji. Ker se celotno zgodbo kreira na podlagi fotografij iz poroke Žige Bauerja, se je slednji skupaj z ženo in svati na račun medijskega linča in popolnega ponižanja odločil za kazensko ovadbo Valenčiča in Nemca. Očitno pa se je Valenčič odločil za maščevanje, saj si je ta izmislil, da ga je Bauer poklical in mu grozil s smrtjo. “Tip mi hoče uničiti življenje,” je Valenčičevo podlo medijsko gonjo komentiral Bauer.

Spomnimo. Prejšnji mesec je predsednik Komisije za nadzor obveščevalno-varnostnih služb na izredni seji preverjal nadzor nad skrajno desnimi skupinami, nato pa so mediji pokazali sliko z Bauerjeve poroke, na kateri naj bi se Žan Mahnič družil z neonacisti. Valenčič, ki sicer velja za levičarskega ekstremista, ki pa je povedal, da odkar preiskuje neonacistična gibanja, vedno znova, ko gleda njihove povezave, pride do Žana Mahniča. Nemec je tako na Mahniča naslovil vprašanje, ali je on tisti vezni člen, ki omogoča komunikacijo med kabinetom predsednika vlade in rumenimi jopiči.

Ne moremo verjeti, da lahko predstavnik ljudstva državljane Republike Slovenije, ki mu prek davščin plačujemo visoko plačo, na tak primitiven način javno blati in ponižuje ljudi. Tako lep in edinstven dogodek, kot je poroka, so nam Nemec, Valenčič in mediji popolnoma uničili, kar bo z nami ostalo za vedno,” je kritično zatrdil Bauer in napovedal kazensko ovadbo Valenčiča in Nemca. Očitno pa se je Valenčič sedaj odločil za maščevanje. Prek Mladine je namreč zatrdil, kako naj bi Bauer Valenčiča poklical in mu zagrozil s smrtjo.

Matjaž Nemec in Erik Valenčič (foto: STA, RTV)

Valenčič podal prijavo na policijo 
“V klicu, ki je trajal 96 sekund, me je besno opsoval, mi večkrat zagrozil s tožbo, na koncu pa še z umorom,” je Valenčič dejal za Mladino in dodal, da njegovo grožnjo jemlje resno, zato jo je tudi prijavil policiji. “Dovolj dobro namreč poznam neonaciste, da jih lahko upravičeno imam za potencialno zelo nevarne ljudi. Tudi širša javnost je bila v zadnjem letu in pol priča vse več grožnjam z nasiljem in smrtjo, ki so jih izrekli slovenski skrajni desničarji,” je še dodal. Kot da  blatenje še ni zadostovalo, so se pričeli pojavljati pozivi k bojkotu Kolesarskega centra Bauer.

Zgodba okrog klica je izmišljena – linč se nadaljuje
Bauer je na račun prijateljstva z Žanom Mahničem in Žanom Žalcem očitno postal kolateralna škoda – slike z njegove poroke so bile namreč izkoriščene z namenom prikazati ga kot nacista in fašista. Vse televizije, tudi javna RTV, so jih tako javno linčale, čeprav z nacizmom nimajo popolnoma nič skupnega,  temveč je povsem jasno, da nacizem in fašizem obsojajo, saj sta ta dva režima vojaško intervenirala v naši domovini in pobijala slovenski narod.

Sedaj pa so očitno šli v globoki državi korak dlje, saj želijo Bauerja povsem uničiti. “Klic, kjer naj bi mu grozil, so si izmislili. Konstantno kreirajo neke nove afere samo, da me čim bolj osramotijo. Zdaj pa pozivajo še k bojkotu Kolesarskega centra Bauer. Očitno me želijo povsem uničiti,” je vidno razburjeno zatrdil Bauer.

Človek lahko na podlagi omenjenega primera sklepa, da ko se globoka država odloči ustvariti afero, cilj do tega opravičuje sredstva. Tako se uničujejo življenja, saj globoka država počne vse, kar je v njeni moči, da si  zagotovi  dostop do virov financiranja, s tem pa do moči.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine