0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Zagovornik enakosti zaposluje glede na politične opredelitve?

Piše: T. B. (nova24tv.si)

Zagovornik načela enakosti, znan tudi kot LGBTQ aktivist, ki naj bi se boril proti diskriminaciji, je pravzaprav tisti, ki očitno zaposluje diskriminatorno. Po tem ko je v aktualni aferi z ministrico za javno upravo razkrit podatek, da je bila ta zaposlena pri Mihi Lobniku, je sodeč po prejetih informacijah Lobnik v instituciji ustvaril pravo “odlagališče levih kadrov”.

Medtem ko zagovornik načela enakosti Miha Lobnik v svoji publikaciji zaposlovalcem predava o nediskriminatornem zaposlovanju, se več kot očitno sam tega niti malo ne drži. Glede na imena zaposlenih, nekdanjih ali bivših, je moč zaključiti, da so bile preference pri njegovi izbiri kristalno jasne. Kar pa je še bolj zanimivo, je dejstvo, da je prav Lobnik skupna točka med ministrico, njenimi prijateljicami, ki so si med seboj domnevno delile javna sredstva, in celo ministričnim možem.

Kar 300 tisoč evrov je na razpisu ministrstva pod vodstvom ministrice Sanje Ajanović Hovnik v sumljivih okoliščinah prejel inštitut njene prijateljice Kaje Primorac, je razkrila četrtkova oddaja Tarča na RTVS. V tej zgodbi pa se pojavi še ena “prijateljica” z imenom Alja Žorž. Omenjena imena pa nimajo skupnega le sodelovanja v domnevno spornem pridobivanju javnih sredstev, njihova skupna točka je tudi zaposlitev pri Mihi Lobniku, sicer v različnem časovnem okviru, to nam je namreč potrdil zanesljivi vir.

Vse poti vodijo do Mihe Lobnika. (Foto: FB)

 

 

Sanja Ajanović Hovnik je svojo politično pot začela v Jankovićevi Pozitivni Sloveniji in jo nato nadaljevala v Stranki Alenke Bratušek. Leta 2018 se je kot samostojna svetovalka zaposlila pri zagovorniku načela enakosti Mihi Lobniku, nekoč poslanskemu kandidatu SAB-a. Nekaj mesecev prej je zaposlitev tam dobila Kaja Primorac, iz naših virov pa je bila pri njem zaposlena tudi Žorževa. In tukaj se ne konča. Pod drobnogledom javnosti je zdaj tudi ministričin mož Danilo Hovnik, ki je ministrico spremljal na službenem potovanju, vendar naj bi si po zatrjevanju ministrice vse stroške plačal sam. Delegacija ministrstva je v dveh tednih potrošila kar 33 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. Pa vendar – tudi on je bil nekoč v stranki SAB, kasneje pa prav tako pri Lobniku, je pa tudi velik donator Gibanju Svoboda.

Miha Lobnik je očitno vsem skupna točka, in tukaj se ne konča. Po prejetih informacijah si je Lobnik v svoji instituciji ustvaril svojevrstno odlagališče kadrov, tako političnih kot iz spektra LGBTQ, seznam je precej dolg. Med njegove sedanje (ali nekdanje) zaposlene spadajo, citiramo vir: nekdanja pravosodna ministrica in članica Onave Lilijana Kozlovič (Pozitivna Slovenija), Majda Hostnik (Pozitivna Slovenija, MZ), Samo Novak (kabinet Brgleza), Peter Požun (Državni svet), Nika Kovač (8. marec), Zoran Kotolenko (SD), Denis Vičič (SAB), Jelena Aleksić (Pozitivna Slovenija).

Slednji so iz političnih krogov, precej številni pa so tudi iz LGBTQ krogov: Bogdan Lešnik (gejevski aktivist), Mitja Blažič (Legebitra), Neža Kogovšek (Mirovni inštitut, ustavna sodnica), Eva Gračanin (Legebitra), Aljoša Gadžijev, (Legebitra), Mateja Zobarič Trplan (Legebitra) in nekaj študentskih funkcionarjev: Karmen Merlov (ŠOS), Matevž Kokol (ŠOS), med imeni pa je tudi nekdanji Zagovornik enakih možnosti Boštjan Vernika Šetinca“.

Glede na ime in kvazinamen skupnega poslovnega projekta ministrice in Kaje Primorac, ki se glasi Inštitut za proučevanje enakosti spolov IPES, bi lahko sklepali, da sta idejo za to dobili prav pri Lobniku, ki predava o zagovarjanju enakosti oziroma, kot je zapisano v njegovi publikaciji “Zagovornik pripravil priročnik, ki delodajalcem olajša razumevanje pojava diskriminacije, pomaga pri preprečevanju in obvladovanju tveganj za diskriminacijo ter predstavi dobre prakse preprečevanja diskriminacije in spodbujanja enakih možnosti.in ostalih kolegov in osebnih prijateljev”. Ironično je prav on tisti, ki zaposluje diskriminatorno.

Popravek oziroma odgovor

Pri Zagovorniku načela enakosti potekajo postopki zaposlovanj preko javnih natečajev in objav o prostih delovnih mestih. Od ustanovitve do danes je Zagovornik uspešno izvedel 19 javnih natečajev in 5 objav o prostem delovnem mestu. V nobenem od postopkov ni bila nikoli zatrjevana diskriminacija, zato vaše navedbe ne držijo.«

 Majda Hostnik,vodja kabineta in službe za odnose z javnostmi Zagovornika načela enakosti

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine