21.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 8 avgusta, 2022

Zagovornice splava pozivajo k “nacionalnemu seks štrajku”

Piše: Ivan Šokić

Potem, ko je ameriško vrhovno sodišče v petek, 24. junija 2022 razveljavilo sodbo Roe vs. Wade in vrnilo pravico o odločanju glede splava na raven posameznih zveznih držav, zagovornice splava pozivajo k tako imenovanemu “nacionalnemu seks štrajku”.

Po odločitvi ameriškega vrhovnega sodišča, ki je z 6:3 razveljavilo zgrešeno sodbo Roe vs. Wade in vrnilo odločanje o izvajanju splava na raven posameznih zveznih držav so se zagovornice splava odločile za napoved tako imenovanega “nacionalnega seks štrajka”.

Razjarjene aktivistke, ki jih jezi, da se bodo morale po novem za splav odpeljati do prve zvezne države, kjer je praksa uzakonjenja, od žensk zahtevajo, naj prakticirajo vzdržnost. Po mnenju najbolj radikalnih, bi morale spolne odnose svojim možem odrekati tudi poročene ženske.

Zabavna stran tega poziva k seks stavki je dejstvo, da so zagovorniki življenja, tako pa tudi katoliška cerkev od samega začetka poudarjali, da je vzdržnost od spolnih odnosov najbolj varna zaščita pred nosečnostjo. Levica je očitno prepričana, da bodo s prakticiranjem vzdržnosti prepričali moške, da se bolj aktivno zavzamejo za legalizacijo splava.

Nekatere posameznice gredo še dlje. Tako je 24-letnica iz mesta New York povedala, da je njen pogoj za spolne odnose po novem potrdilo o vazektomiji. Prepričana je, da si moški, ki so plodni ne zaslužijo imeti spolnih odnosov z njo. To bi lahko označili za klasičen primer napihovanja lastne vrednosti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine