9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Začelo se je! Zaradi Šarčeve vlade podjetniki že povprašujejo pri finančnih svetovalcih, kako lahko preselijo ne le sedež podjetja, ampak kar proizvodnjo!

»Trije podjetniki so se oglasili in me spraševali, kako lahko preselijo ne le sedež podjetja v tujino, ampak kar celo proizvodnjo,« nam je povedal ugledni ljubljanski finančni svetovalec, ki želi (za zdaj) ostati neimenovan.

Dejal je še, da je v Sloveniji okoli 100 tovrstnih svetovalcev in če so vsakega kontaktirali trije podjetniki, jih je to 300, ki bi želeli svoje podjetje preseliti v davčno prijaznejše države. Selitev iščejo tudi zato, ker je Slovenija zelo nestabilno okolje. To pomeni, da podjetje ne more načrtovati stroškov za več let naprej, če jih država obremenjuje vsako leto znova. Pod Šarčevo vlado se bo davčna in druga zakonodaja, ki bo podjetnike še bolj obremenila, očitno spreminjala vsak mesec.

Naš finančni vir je še opozoril, da izhoda v tujino ne iščejo slabi podjetniki, ampak dobro stoječi, tisti, ki ustvarjajo visoko dodano vrednost. Večina zaposluje med 10 in 20 delavcev, kar pomeni, da utegne ostati brez dela več tisoč ljudi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine