20.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 julija, 2021

ZAČELO SE JE TUDI V SLOVENIJI! Trikrat lahko ugibate, kdo je oskrunil krščansko znamenje in razbil kip križanega Jezusa!

Po naših informacijah so pred pol meseca v Logatcu (Na Cevcah) migranti oskrunili krščansko znamenje.

Bralka nam je sporočila, da so v petek 27. septembra letos, štirje migranti iz bližnjega migrantskega centra oskrunili krščansko znamenje na Cevcah in razbili Kristusa na njem. Občanka je poklicala policijo, ta pa se je, po besedah naše bralke, odzvala zelo pozno, čeprav je postaja blizu. Storilcev ni bilo več na mestu dejanja, zato naj bi policisti pozvali očividko, naj gre z njimi v center in pokaže storilce, ta pa je odklonila, ker se boji maščevanja, saj migranti iz bližnjega centra prosto gibljejo po okolici.

Policija odgovarja: »O dogodku katerega omenjate v drugem sporočilu je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena s strani oškodovanke, 4. 9. 2019 v dopoldanskem času. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec preko noči poškodoval križ z Jezusom  na Vodovodni cesti v Logatcu. Poškodovanje je bilo zaznano šele v dopoldanskih urah s strani mimoidočih in ni znan točen čas ali morebitni storilec kaznivega dejanja. V danem primeru gre za kaznivo dejanje Poškodovanja tuje stvari, ki se preganja na predlog oškodovanca. Naznaniteljica je bila na kraju o tem seznanjena in predloga za pregon ni želela podati, zato policisti za predkazenski postopek niso imeli več zakonske podlage. O zbranih obvestilih so obveščali pristojno državno tožilstvo.«

Zadnje novice

Sorodne vsebine