10.2 C
Ljubljana
sobota, 25 maja, 2024

Za voditeljico Tarče vodja “politkolesarjev” kar “predstavnik civilne družbe, ki se kar aktivno vključuje v reševanje težav v zdravstvu”?

Piše: Peter Jančič (Spletni časopis)

“Gospod Jenull, ste predstavnik civilne družbe, ki se kar aktivno vključuje v reševanje težav v zdravstvu.” Tako je včeraj v Tarči voditeljica Erika Žnidaršič predstavila “najpomembnejšega” gosta Tarče Jašo Jenulla.

Jenull, če smo natančni, ni predstavnik civilne družbe, ki aktivno rešuje težave v zdravstvu, kot ga je velikodušno predstavila Žnidaršičeva. In tudi ni glas ljudstva, za kar se njegovi razglašajo sam. Je predstavnik levičarskih politkolesarjev. Skupine aktivistov proti prejšnji vladi, v kateri so tudi politiki, ki so na volitvah propadli, sam pa niti kandidiral ni. Propadli kandidat na volitvah SD (Solidarnosti) je v tej skupini, recimo, nekdanji minister za zdravje Dušan Keber. Nenavadno je, da včeraj tudi Keber ni bil gost Tarče.

Če bi bil tam še Keber, bi bila sestava Tarče še bolj “depolitizirana”. Pred kamerami so bili predstavniki vladajočih, nikogar pa ni bilo iz vrst največjih opozicijskih strank, torej SDS in NSi. V času prejšnje vlade, ko vrh RTVS ni bil povsem podrejen vladi in levičarskim nevladnikom, ki se razglašajo za glas ljudstva, so bili v Tarči predstavniki opozicije (ki danes vlada v državi) praviloma v večini in so na moč kritizirali oblast.

V tarči so bili včeraj ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel (Svoboda), zdravnica Tina Bregant (SLS), predsednik sveta za zdravstvo Roberta Goloba, ugledni kirurg Erik Brecelj in Jaša Jenull, voditelj protestov proti prejšnji vladi Janeza Janše, ki so ga volitvah sprejeli in se s tem javno hvalila premier Golob, predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič in celo notranji minister Boštjan Poklukar.

Vabilo Jenullu v Tarčo in predstavljanje Jenulla za predstavnika civilne družbe, je ob povsem v vladno stran nagnjeni sestavi še dodatno pokazalo politično pristranost Tarče Žnidaršičeve. Podobnemu zdrsu “generaliziranja” smo bili priča že, ko je ob težavah vladajočih z nakupi stavb in računalnikov ocenila, da je ljudi v državi strah, da so bo na oblast vrnil Janez Janša. Strah je to le zdaj vladajoče in levi del volilnega telesa. Na desni si številni to želijo in jih tega ni niti najmanj strah.

Iz Fidesa, o njihovi stavki so govorili, ni bilo v Tarčo včeraj nikogar. “Številne smo vabili, nihče se ni odzval,” je pojasnila Žnidaršičeva.

Ker je Žnidaršičeva povabila politkolesarja Jenulla kot predstavnika civilne družbe, kar so zdravniki, je bila odločitev sindikalistov, da so zavrnili udeležbo, logična.

Tako nizko ne smejo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine